Avui a les 20 h es realitzarà la segona activitat de Lletres i Vins, dins el projecte #bibliotequeambDO.
De vins i mots és una activitat pensada per maridar la llengua i la literatura amb el vi. A través dels contes, uns d’antics i d’altres de moderns, uns tradicionals i d’altres de collita pròpia, en David Vila ens endinsarà en el món del vi i ens explicarà un grapat de curiositats que ens permetran conèixer el patrimoni immaterial que representa. Una experiència que ens vol fer despertar l’interès per la nostra llengua, pels contes i, lògicament pel vi.

En David Vila és rapsode, professor, dinamitzador lingüístic i escriptor. Autor de diversos llibres de narrativa com ara el recull de contes Roba estesa (Volaina, 2017), o Verba, non facta: 99 contes intangiles (Volaina, 2014). També ha publicat dos llibres d’assaig: I si parlen amb el veí del segon?: la indendència explicada als indecisos (Puigvertina, 2013) o Català a la carta: tria la teva aventura lingüística (Setze vents, 2012), entre d’altres. Ha col·laborat amb mitjans escrits i radiofònics d’arreu, membre actiu de diverses organitzacions de foment del català, actualment és coordinador de la Comissió Permanent per la Llengua a Sabadell.

I compagina els muntatges escènics per reivindicar el conte amb conferències, per despertar l’interès envers les llengües. De vins i de mots és és un recital, una xerrada oberta i participativa, on coneixeren l’origen de les paraules i de les expressions del món vinícola.

I si parlem de vi, que millor que poder fer un tast de vins!. David Molas, del Celler les Vinyes dels Aspres, un celler ubicat a Can Batlle de Cantallops, ens presentarà 3 vins del seu celler que tindrem ocasió de degustar.