Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Dilluns s’obren les inscripcions de l’Agenda Formativa

El proper dilluns 21 de febrer, s’obrirà el procés d’inscripció de les activitats, cursos, xerrades i tallers que s’ofereixen des de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha editat la nova agenda formativa pel període de febrer a juny de 2022, on s’hi presenten diverses activitats noves, així com la continuïtat d’aquelles formacions amb caràcter permanent.

L’agenda formativa presenta un total de 33 activitats, que es troben classificades en 4 blocs generals: formació bàsica, formació ocupacional, salut i creixement personal, i artesania. També s’hi poden trobar les activitats organitzades des de l’Ecomuseu-Farinera i altres serveis que s’ofereixen a nivell municipal.

Aquesta edició és la primera des de l’inici de la pandèmia en què totes les activitats que es presenten han recuperat totalment la presencialitat (llevat de l’oferta de cursos complementaris al títol de monitor/a de lleure), fet rellevant i especialment satisfactori, donades les dificultats de contacte i relació social que s’han desencadenat arran de la pandèmia. De totes maneres, la major part de les activitats estan pensades per a poder-se adaptar a format telemàtic en cas que fos necessari.

Anna Massot en destaca especialment el retorn de la presencialitat, a més de l’ampliació de l’oferta formativa amb propostes noves que van més enllà de la formació essencial i bàsica. “Aquests dos aspectes es poden considerar una mostra  satisfactòria i notòria d’una millora de la situació sanitària i social”.

Alguns dels punts principals a destacar que es poden trobar en aquesta edició de l’agenda serien:

Pel que fa a la formació bàsica, a més dels cursos de català i alfabetització, es torna a oferir cursos de 45 h tant d’anglès com de francès de nivell A2, per avançar cap a l’alfabetització digital s’hi poden trobar un curs “com funciona l’ordinador” per a un primer contacte amb la informàtica i un curs d’informàtica bàsica pensada per a aprendre gestions informàtiques quotidianes.

La formació ocupacional és l’apartat que més es potencia en aquesta edició de l’agenda, doncs a part dels tallers grupals habituals per recerca d’ocupació, també s’ofereix un curs d’introducció a la carnisseria de 30 h, tota una sèrie de cursos vinculats al lleure educatiu (premonitori/a, monitor/a, vetllador/a escolar i monitor/a de menjador escolar), un curs de 260 h d’operari/a de producció i magatzem que inclou l’obtenció del carnet de carretoner/a i un nou servei de suport en tràmits telemàtics.

A l’apartat de salut i creixement personal, a més de tots els cursos i tallers habituals que s’ofereixen normalment i que continuen del semestre anterior, es recupera la presencialitat dels tallers de memòria i es presenten noves propostes com un taller d’alimentació conscient per a conèixer les bases d’una alimentació sana, una xerrada sobre la salubritat dels productes cosmètics i alternatives disponibles.

Les inscripcions es poden formalitzar via online a través del següent enllaç, on trobareu tota la informació i documentació necessària per a fer la tramitació.

També es podran realitzar de forma presencial sol·licitant cita prèvia a les Oficines d’Atenció al Ciutadà (OMAC). 

Descarrega’t l’Agenda Formativa