Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El cap de setmana del Blat al Pa, una activitat que organitzen conjuntament la Cooperativa Agrícola i l’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries

Els dies 11 i 12 de maig es celebrarà a Castelló d’Empúries un cap de setmana diferent: Del blat el pa, una proposta conjunta de l’Ecomuseu-Farinera i la Cooperativa Agrícola per tal donar a conèixer la tasca dels agricultors castellonins i la importància del pa i del patrimoni fariner de la vila.

Els actes començaran el dissabte 11 de maig a les 12h, amb la inauguració de la 3a Fira agrícola d’ocasió a la Cooperativa i la visita guiada per l’exposició fotogràfica de Francesc Guillamet: Pa &. Un seguit de bodegons en el que el pa és el protagonista i que ens mostren la faceta més artística i íntima del fotògraf. Com a novetats, la Cooperativa Agrícola de Castelló d’Empúries presenta la Gimcana: Pagès de ferro i el Concert rural amb el grup Bad Coktail. Per participar a la gimcana les inscripcions es poden fer per equips al tel. 972 25 02 45 abans del divendres 10 de maig.

El diumenge 12 de maig, s’exhibiran al pàrking de la Farinera una màquina de batre i màquina de segar i lligar, que es posaran en marxa a les 11h i a les 17.30h per tal que el públic visitant pugui entendre com funcionaven aquests primers exemples de mecanització del camp. I es tornarà a fer l’activitat de descobrir l’origen d’allò que mengem i conèixer de prop les persones que produeixen els aliments, amb la ruta en trenet pels camps de blat de Castelló d’Empúries. Per aquesta activitat caldrà reservar prèviament plaça al telèfon del museu. 

El mateix diumenge, s’ha organitzat la 21a Fira del pa pels carrers i les places del voltant de l’ecomuseu. Una fira en la que el públic trobarà un ampli ventall activitats. Els bons gourmets no us perdeu, el Tastapatrimoni, un recorregut pel patrimoni i la gastronomia de la vila. Els amants dels balls i danses tradicionals gaudireu amb la Trobada d’esbarts, en concret, dels petits de l’esbart de Castelló d’Empúries i de l’esbart Marboleny de les Preses.Les famílies amb nens teniu diverses opcions: des del Taller de costura per aprendre a fer una bossa de pa, al Taller: arribar i moldre, per descobrir com es feia la farina a l’antiguitat, fins al Taller: Fem el pa! per aprendre a fer pa a casa. També podreu gaudir de l’espectacle de titelles: “La botigueta” amb la companyia Tanaka Teatre i del Berenar Tradicional de pa amb xocolata Torras a benefici de l’associació El Tamariu. Els fans de la farinera, no us perdeu la visita gimcana pel museu, ni tampoc la visita guiada Enfarina’t que us descobrirà els secrets de fer farina i us permetrà alhora fer un tast de Pa de la Tramuntana i cervesa Rufa.

Per poder assistir als tallers i visites cal reservar prèviament plaça al tel. 972 25 05 12. Enguany, l’Ecomuseu-Farinera tornarà a oferir un 50% de descompte durant tot el cap de setmana per tal que tothom pugui visitar-lo.

Aquestes activitats reben el suport de la Diputació de Girona i del Departament de Culturade la Generalitat de Catalunya.