Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Josep Playà presentarà avui divendres el seu nou llibre sobre Carles Fages de Climent i Salvador Dalí, a les 20 h a la Casa Fages de Climent

Avui divendres 3 de maig, a les 20 h de la tarda a la Casa Fages de Climent de Castelló d’Empúries, tindrà lloc la presentació del nou llibre Fages – Dalí, genis i amics sobre l’escriptor Carles Fages de Climent, en aquest cas a càrrec de Josep Playà Maset.

Es tracta d’un nou llibre publicat per l’editorial Brau Edicions que tracta la relació personal d’amistat i la col·laboració artística i literària entre ambdues figures i genis empordanesos, l’escriptor Carles Fages de Climent (Figueres, 1902-1968) i el pintor Salvador Dalí Domènech (Figueres, 1904-1989), amics al llarg de pràcticament tota la seva vida. Ambdós van néixer a Figueres i van convertir l’Empordà en l’eix central de la seva creació, i van mantenir una relació d’admiració i respecte al llarg dels anys.

Dalí va il·lustrar els versos de Fages de les obres Les bruixes de Llers (1924), Balada dels sabater d’Ordis (1954) i l’auca El triomf i el rodolí de Gala i Salvador Dalí, una repetició gens habitual en ell. El llibre desobreix altres col·laboracions que demostren que, més enllà de l’amistat, unes sorprenents coincidències estètiques i ideològiques que van marcar les seves trajectòries.

Josep Playà Maset (Garriguella, 1957) és llicenciat en ciències econòmiques i periodisme per la UAB. Ha treballat a l’Avui i a La Vanguardia, i ha col·laborat en publicacions comarcals (Hora Nova, Empordà Federal, Presència, Alberes, Revista de Garriguella…). Va ser comissari del Centenari Dalí a Figueres l’any 2004. És autor d’una dotzena de llibres, com La gran conspiració. Crònica de l’Assemblea de Catalunya, Dalí a l’Empordà, El camí de Púbol, Què pensa Gabriel Ferraté, Retrobar la Costa Brava i Dalí essencial, entre altres.

El llibre és fruit de la investigació que Playà ha dut a terme sobre ambdues figueres al llarg dels darrers anys i en el marc de la commemoració oficial de l’Any Carles Fages de Climent 2018 amb motiu del cinquantè aniversari de la mort del poeta comissariat per Jordi Canet Avilés, i amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes.

La presentació del llibre tindrà lloc avui divendres a les 20 h de la tarda a la Casa Fages de Climent de Castelló d’Empúries, i anirà a càrrec de Carles Fages Torrents, net del poeta empordanès; de Roser Vitalla, regidora de Patrimoni Històric de l’Ajuntament; i de l’autor del llibre. El llibre ja es pot trobar des de la Diada de Sant Jordi a les llibreries. I també durant tot l’any es pot veure encara l’exposició “Carles Fages de Climent. L’Arcàdia empordanesa” sobre l’escriptor al Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV.