Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El comunicador esportiu Josep “Pitu” Anaya fa donació d’un fons fotogràfic a l’Arxiu Municipal de Castelló d’Empúries.

Josep Anaya i Grau ha donat una col·lecció de fotografies relacionades amb el club de futbol Esplais de Castelló d’Empúries de principis dels 90.

Arran de la presentació de la segona edició del llibre de Manel Puig Palmer El nostre futbol. Castelló d’Empúries (1920-2020), Pitu Anaya va lliurar a l’autor una caixa amb una col·lecció de fotografies dels equips de futbol dels Esplais (1991-1993) amb la finalitat que es dipositessin a l’Arxiu Municipal per permetre’n l’accés i la difusió.

Les fotografies, ben documentades i en bon estat de conservació, anaven acompanyades dels seus negatius. La majoria són en color i presenten el format estàndard de 10 x 15 cm. En total són 26 reportatges que contenen 268 fotografies. Si bé la gran majoria són instantànies del futbol, també n’hi ha alguna del bàsquet, en concret quatre retrats de grup dels equips del CAAD –  dels anys 1965 a 1968.

La resta de les fotografies són retrats de grup dels diferents equips i categories dels Esplais, des dels benjamins fins als equips de veterans. Reportatges de partits de lliga amb fotografies del terreny de joc i de les banquetes. Amistosos amb la Unió Esportiva Figueres i amb l’equip de la ciutat francesa d’Elna, agermanada amb Castelló d’Empúries. També actes d’homenatge a jugadors que es retiren i festes de final de temporada així com presentacions dels equips a l’inici de la lliga futbolística.

Les tasques de descripció del conjunt d’imatges ja han estat concloses i ara ja es troben instal·lades al dipòsit amb la resta de l’arxiu fotogràfic. Des d’aquí agraïm públicament al Pitu Anaya que hagi confiat amb l’Arxiu Municipal per conservar aquest compendi de fotografies que permeten repassar amb imatges la història dels Esplais de principis dels 90.