Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El Concert de música sefardí tanca la XX Jornada Europea de Cultura Europea a Castelló d’Empúries

Visites guiades, un taller d’escriptura hebrea, degustació de productes Kosher i un concert de música sefardí van ser els actes que es van portar a terme a la XX Jornada Europea de Cutura Jueva de Castelló d’Empúries.

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Castelló d’Empúries un seguit d’activitats lúdiques i culturals entorn la temàtica jueva. Dissabte a les 11.30h del matí una visita guiada, d’iniciativa privada, a la Sinagoga del Puig Mercadal,  va donar el tret de sortida a les activitats. Durant la visita es van donar a conèixer les restes arqueològiques i del micvé medieval i va acabar amb una degustació de vi i productes kosher.  A la tarda es va fer un taller sobre alfabet hebreu on els assistents es van poder endur material a casa per poder continuar millorant l’escriptura i la lectura en hebreu.

Ahir diumege, el Museu d’Història Medieval de la Cúria presó va obrir la Jornada fent portes obertes de 10.00h a 14.00h i es va programar una visita guiada gratuïta. La tarda va començar amb un recorregut per Castelló d’Empúries en clau Jueva organitzada per Empordabrava que va donar pas a l’acte de tancament de la celebració.  A les 19.00h de la tarda començava el concert de música sefardí a càrrec del Grup Evohé. Cantadme Galanica. Després de les dues primeres cançons es va haver de fer un canvi d’ubicació a causa de la pluja a la Capella del Convent de Santa Clara. Tot i això, el concert va entusiasmar al públic assistent que van acompanyar el grup en alguns temes. La Jornada va posar punt amb i final amb una degustació de productes Kosher al mateix claustre del Convent de Santa Clara.

L’organització valora molt positivament l’assistència de públic que va reunir, entre totes les activitats, prop de 100 persones.