Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Centenars de persones assisteixen al desembarcament marítim De Terra De Trobadors Que ha iniciat la festa medieval de referència a Catalunya

Centenars de persones han assistit aquest dissabte al desembarcament marítim de Terra de Trobadors que ha posat en marxa la XXIX edició del festival medieval de referència a Catalunya. La platja petita d’Empuriabrava ha acollit aquesta primera activitat que ha consistit en una recreació històrica d’un desembarcament marítim de tropes del rei Jaume I El Conqueridor per aturar la rebel·lió del comte d’Empúries Hug V.

Una seixantena de persones d’una desena de companyies i entitats han participat en aquesta proposta artística que ha captivat al públic assistent. Alma Cubrae , Grup Cavallista de Castelló d’Empúries ,Arquers del Comtat , Cort d’Empúries, Despertaferro , Les Bugaderes ,Acers Trempats , A rc Sant Celoni , Mittentis Sagittam i Club de Rem Empuriabrava són les entitats que han paritcipat en aquesta proposta adreçada a tots els públics.

El desembarcament marítim és l’activitat prèvia de Terra de Trobadors que celebra el gruix de la programació aquest proper cap de setmana. Del 6 al 9 de setembre, Castelló d’Empúries tornarà a transformar-se en una vila medieval. Durant aquests tres dies tindrà lloc la XXIX edició de Terra de Trobadors , la festa medieval de referència a Catalunya amb més de 40.000 espectadors anuals.

L’esdeveniment programa enguany més de 200 activitats de diverses disciplines artístiques -teatre, música, circ o dansa, entre altres aixícom recreacions històriques, combats de cavallers, espectacles de foc, un gran mercat medieval amb més d’un centenar de parades d’artesans i comerciants, una potent oferta gastronòmica, conferències i moltes altres propostes. Més d’una vintena d’entitats col·laboren en l’esdeveniment, organitzen bona part de les activitats programades i han estat històricament les principals impulsores d’aquesta festa cultural, popular i festiva .