Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Taller de Cistelleria, una proposta de l’Ecomuseu-Farinera per aprendre antics oficis en el marc del XXIX Festival Terra de Trobadors

Del 6 al 8 de setembre de 2019 Castelló d’Empúries tornarà a transformar-se en una vila medieval. Durant aquests tres dies tindrà lloc la XXIX edició de Terra de Trobadors, la festa medieval de referència a Catalunya. La proposta cultural i festiva està dedicada enguany al comerç i als mercats a l’època medieval i rememorarà la figura històrica del comte Hug V d’Empúries (1269-1277). Per això a la Llotja, la plaça Mossèn Cinto Verdaguer, la plaça Jaume I i altres carrers i places en ple centre històric, seran escenaris del cèlebre Mercat Medieval de Terra de Trobadors, el més gran de Catalunya. Més d’un centenar de parades d’artesans i comerciants posen a la venda els seus productes de l’època que nomès es podran comparar amb la moneda medieval del comtat d’Empúries.

El dissabte 7 de setembre, en el marc d’aquest festival, l’Ecomuseu-Farinera oferirà el Taller: Recuperem Oficis, la Cistelleria amb l’objectiu de descobrir al públic en general aquesta tècnica artesanal. Amb un dels materials més utilitzats per la cistelleria, la medul·la de rotang, i amb la tècnica dels teixits de les seves fibres naturals, els assistents podran fer cistells, paneres, o altres objectes fent ús de la imaginació i destresa. Per assistir-hi cal inscripció prèvia al tel. 972 25 05 12. El taller es realitzarà a les 11h i és gratuït.

Durant tots els dies del Festival a la vila s’hi faran unes 200 activitats medievals de gran varietat de disciplines: teatre, música, circ, dansa, així com recreacions històriques, espectacles de foc o combats i lluites que retornaran el passat medieval de la vila comtal. Podeu consultar el programa a la www.terradetrobadors.cat. A l’ecomuseu, el dissabte i el diumenge, obrirem de 10h a 14h i 16h a 20h oferint un 2×1 en l’entrada al museu.