Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El Consell d’Infants i Adolescents de Castelló d’Empúries presenta les propostes al Ple Municipal relacionades amb l’educació i civisme

Aquest matí, els representants del Consell d’Infants i Adolescents de Castelló d’Empúries han presentat les seves propostes al Ple Municipal. Enguany el tema que han treballat és l’educació i civisme.

El Consell és un òrgan de participació, consulta i assessorament de l’Ajuntament. Un dels seus objectius principals és donar a conèixer als adults el punt de vista dels infants no només en temes estrictament infantils sinó en tots els aspectes relacionats amb el poble.

El Consell s’articula a través de sessions conduïdes per un equip de professionals durant les hores lectives escolars, 3 sessions d’1 hora, en la que hi participa tot el grup/classe i sessions fora de l’aula, anomenades trobada de representants, formades pels consellers i conselleres, que són els alumnes representants de cada grup/classe de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’ESO.

Les propostes les han exposat els representants del Consell, però han estat pensades i consensuades per tot l’alumnat dels cursos participants dels centres educatius del municipi, a través de les sessions de treball a l’aula.

En total s’han presentat vuit propostes enfocades per una banda a conscienciar a la població d’aspectes com la recollida d’excrements dels gossos o evitar fumar a prop de parcs infantils. Per altra costat han demanat al plenari realitzar itineraris de camins escolars segurs i habilitar zones on els gossos puguin córrer sense necessitat d’anar lligats entre d’altres.

L’alcaldessa i els regidors i regidores han felicitat l’alumnat per la seva participació, i han donat resposta al Consell, exposant la viabilitat de les propostes i com es podrien dur a terme.  Els pròxims dies l’Ajuntament farà el traspàs per escrit de les respostes que s’han donat al ple al Consell d’Infants i Adolescents, alhora que vetllarà perquè es duguin a terme.

Durant les trobades del Consell d’infants i Adolescents sorgeixen diverses inquietuds dirigides als centres educatius. Per aquest motiu, el curs passat una de les propostes dels i les representants va ser poder tenir una trobada amb els equips directius dels centres educatius del municipi per poder-los traslladar les propostes. Al acabar al Ple d’avui s’ha realitzat aquesta trobada.

Els consellers i conselleres han tingut la oportunitat de compartir amb equips directius, mestres i professors, les propostes que han anat sorgint aquests mesos. L’alcalessa Anna Massot i la regidora d’ensenyament Laura Guerrero els han acompanyat.

En total han fet 4 propostes relacionades amb el bulling, l’educació emocional, els “vàpers” i les sessions de tutoria. Els docents han donat resposta a les demandes dels representants i s’han compromès a traslladar-ho als seus companys de centre.