Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El conveni de l’Ajuntament amb Guifi.net accelera el desplegament de la xarxa de fibra òptica a Castelló d’Empúries

Es preveu que d’aquí a sis mesos s’hagi cobert una part important de les residències de Castelló i Empuriabrava

Fa uns mesos que l’Ajuntament de Castelló d’Empúries va signar el conveni amb la Fundació Guifi.net, una entitat que promou la construcció d’una xarxa de telecomunicacions oberta, lliure i neutral. Atès que l’Ajuntament no és operador i per tant, no pot distribuir la xarxa, es va buscar una opció que despertés l’interès de les empreses operadores per portar a terme el desplegament de la fibra òptica al nostre municipi. Fins a dia d’avui, només l’ empresa MásMóvil n’havia iniciat el desplegament i en algunes zones concretes.  

Ara, l’empresa Girona Fibra, a través del conveni que l’Ajuntament té signat amb Guifi.net, ha presentat el desplegament de fibra òptica al municipi. La previsió és que d’aquí a sis mesos s’hagi cobert una part important de les residències de Castelló i Empuriabrava. El desplegament  s’ha iniciat a Empuriabrava i aviat arribarà al centre històric i a Castelló Nou. De fet, en aquests moments, les persones que tinguin residència al sector Puigmal i que ho desitgin, ja poden contractar i sol·licitar l’alta a l’empresa, doncs el desplegament s’ha iniciat per aquesta zona. 

Que arribi la fibra a la major part del municipi ha estat una tasca complexa pel fet de no poder operar des de l’Ajuntament. Des del departament d’Urbanisme fa temps que es treballa perquè MásMóvil arribi a més cases però el procés és lent.  Per aquest motiu, des del departament d’Eines TIC, es va fer el conveni amb Guifi.net i la Xarxa de Comuns per fer possible  l’arribada d’altres empreses. En aquests moments Girona Fibra i MásMóvil son les dues operadores que tenim desplegant al municipi, fet que agilitzarà la cobertura.   

Segons Esther Piris, regidora de Serveis Interns i Departament d’Eines TIC de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries “ durant mesos hi hem estat treballant. El fet que l’Ajuntament no tingui competència directa en el desplegament de la fibra òptica, ens ha obligat a buscar alternatives  per fer el possible que vinguin més operadores de telecomunicacions. Fomentar la competència entre elles, n’ha estat una. Estem molt contents i esperem poder fer realitat, en pocs mesos, una de les demandes més sol·licitades, sobretot d’ençà de la pandèmia i del creixement del teletreball”. 

Per a més informació podeu contactar amb Girona Fibra al telèfon  872200400.