Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El Festival ISTIU tanca la seva primera edició amb més del 70% d’ocupació

El festival de música ha atret públic de 151 poblacions diferents, principalment de l’Alt Empordà i les comarques gironines però també de moltes ciutats de la demarcació de Barcelona i de França

El concert de James Rhodes va tancar anit la primera edició del Festival Istiu de Castelló d’Empúries i Empuriabrava que s’ha celebrat des de dilluns passat. Impulsat per l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, el nou festival de música ha programat una dotzena de concerts en espais amb encant que han registrat una ocupació mitjana d’un 70,82%, amb diversos concerts que han penjat el cartell d’entrades exhaurides com els de Marina Rossell, Augstí Burriel o l’Orquestra Maribel. En total, 2.387 espectadors han gaudit de les actuacions celebrades en espais del municipi.

El festival ha atret públic de 151 poblacions diferents, principalment de l’Alt Empordà i de les comarques gironines però també de moltes ciutats de la demarcació de Barcelona i de França. Concretament, un de cada quatre espectadors és públic local que viu a Castelló d’Empúries i Empuriabrava, amb el 26,62% del total. Gairebé el 75% del públic era d’altres localitats empordaneses, gironines i barcelonines.

Els habitants d’altres poblacions de l’Empordà representen el 32,67% del total, amb Figueres (8,49%) i Roses (4,32%) com a ciutats que aporten més públic. El 15,01% dels espectadors són veïns d’altres poblacions de les comarques gironines, principalment de la ciutat de Girona (6,19%) però també de Salt, Olot o Arbúcies.

Els espectadors de les comarques de Barcelona representen el 20,28% amb gran nombre d’espectadors de la capital catalana (6,33%) així com d’altres ciutats com ara Sant Cugat del Vallès, Sabadell, Badalona, Mataró o Vic. El festival també ha despertat l’interès del públic estranger que representa el 5,42% del total, principalment francesos de ciutats com París, Montpellier o Santes.

L’organització del Festival Istiu fa una valoració molt positiva d’aquesta primera edició, ja que s’han aconseguit els objectius plantejats malgrat les limitacions derivades de la COVID-19. Entre altres fites, s’ha aconseguit oferir als veïns de Castelló d’Empúries i d’Empuriabrava i d’altres poblacions catalanes una oferta musical variada i de qualitat; fer valdre diversos espais de la població amb encant; projectar la població com un espai de dinamització cultural i generar impacte econòmic als establiments de la localitat.

L’alcalde de la localitat, Salvi Güell, ha destacat el bon funcionament d’aquesta primera edició i ha remarcat el gran percentatge d’espectadors forans que han valorat l’oferta musical del festival. “Creiem que és un projecte amb gran recorregut per la bona acollida que ha tingut en aquesta primera edició i treballarem perquè, en properes edidicons, ISTIU es consolidi com a festival de música de referència a les comarques gironines”, ha explicat.