Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El Pressupost Participatiu 2020-2021 ja ha recollit més de 200 propostes ciutadanes. Últims dies per fer la teva!

Fins al 25 de febrer al web www.tutriescastello.cat o a les bústies habilitades a Castelló i a Empuriabrava es poden seguir fent propostes.

La primera fase de la nova convocatòria del Pressupost Participatiu impulsat per l’Ajuntament de Castelló d’Empúries encara aquest mes de febrer el seu tram decisiu. Tots els veïns i veïnes, sense restricció d’edat, encara poden fer arribar les seves propostes fins al 25 de febrer per a decidir a quins projectes volen destinar una partida de 400.000€ dels pressupostos municipals de 2020 i 2021(una partida de 200.000€ es destinarà al pressupost municipal del 2020, i una segona al pressupost municipal del 2021).

Fins al moment ja s’han recollit un total de 223 propostes ciutadanes. D’aquestes, 38 s’han dipositat a la parada del mercat setmanal habilitada per l’Ajuntament els dies 4 de febrer (Castelló) i 15 de febrer (Empuriabrava); i 185 s’han enviat a través del webwww.tutriescastello.cat.

En aquest sentit, el consistori fa una valoració molt positiva de la participació assolida i anima la població a aprofitar aquests darrers dies fins al tancament del període de presentació de propostes per a fer les seves aportacions. Anna Massot, regidora de Participació Ciutadana, constata que “en cada edició la resposta dels veïns i veïnes ha estat molt bona i en aquesta nova convocatòria ja veiem que la participació tornarà a ser molt alta, fet que demostra les ganes d’opinar i participar de la població”.

Per tal que els projectes proposats siguin admesos han de:

. Respectar el marc normatiu i legal existent.

. Ser de competència municipal.

. No contradir plans aprovats per l’Ajuntament.

. Ser realitzables tècnicament.

. No sobrepassar els 200.000€.

. Ser considerades una inversió.

Valoració tècnica de les propostes i convocatòria d’un fòrum ciutadà

Totes les propostes recollides presencialment i electrònica fins al 25 de febrer seran valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals. Així, totes aquelles que compleixin els requisits i no superin el pressupost fixat seran admeses. Finalitzada aquesta fase es publicarà un document amb les propostes vàlides i desestimades; en el cas d’aquestes últimes s’especificarà el motiu.

Més endavant, durant el mes de maig (en una data encara per a concretar), la ciutadania serà cridada a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització; una sessió participativa oberta a tots els veïns i veïnes en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran els que finalment se sotmetran a votació popular.

Votació popular

En la darrera fase del procés, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana. Hi podran participar de forma online i a través dels punts de votació telemàtica distribuïts pel municipi totes aquelles persones empadronades al municipi majors de 16 anys. En aquest sentit, l’Ajuntament es compromet a integrar en els pressupostos de 2020 i 2021 les propostes més votades.