Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El Pressupost Participatiu 2023, a votació!

Del 19 de setembre al 9 d’octubre totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi podran participar en la votació final.

La convocatòria del Pressupost Participatiu 2023 a Castelló d’Empúries encara aquestes setmanes la seva fase final amb l’obertura del període de votació, que permetrà als veïns i veïnes escollir a quins projectes volen destinar 250.000€ de la partida d’inversions del pressupost municipal.

Anna Massot, regidora de Participació Ciutadana, fa una crida a la participació i destaca que “un cop més, animem els nostres veïns i veïnes a votar perquè a través d’aquesta iniciativa decideixin quins són els millors projectes a dur a terme. Sigui quin sigui el resultat final estem convençuts que serà positiu per al municipi, ja que qualsevol de les deu propostes finalistes suposarà un salt qualitatiu per a la vila”.

Què votem?

L’Ajuntament sotmet a votació i decisió popular un total de 10 actuacions sorgides de les propostes realitzades per la població i del Fòrum Ciutadà de Priorització, i que han estat validades pels serveis tècnics de l’Ajuntament. Cada ciutadà podrà escollir un màxim de tres propostes entre els 10 projectes finalistes.

Quan puc votar?

El període de votació s’estendrà del 19 de setembre al 9 d’octubre (ambdós inclosos).

Com puc votar?

La votació es realitzarà de forma online al portal www.tutriescastello.cat i també a través dels punts de votació telemàtica distribuïts pel municipi:

  • OMAC Castelló (laborables de 8 a 14 h)
  • Espai Jove “El Centro” (laborables de 9 a 13 h i de 16 a 19 h. Dijous només matins)
  • Biblioteca municipal (dimarts, dimecres i dijous de 9.30 a 13.30 h. De dilluns a divendres, de 16 a 20 h; i dissabte, de 10 a 13 h)
  • Espai Alberes (laborables de 9 a 14 h i de 15 a 19 h)
  • OMAC Empuriabrava (laborables de 8 a 14 h)
  • Parades al mercat: 20 de setembre (Castelló) i 24 de setembre (Empuriabrava)

Qui pot votar?

Totes les persones empadronades a Castelló d’Empúries que tinguin 16 anys o més. En el moment de la votació caldrà identificar-se amb el DNI o NIE.

La població participa activament en la definició dels projectes finalistes

En la primera fase del projecte, els veïns i veïnes van fer arribar 460 propostes al consistori. Després d’un primer filtrat, validació i quantificació econòmica per part dels serveis tècnics de l’Ajuntament, les propostes que complien amb tots els requisits establerts a les bases del procés van ser sotmeses a la valoració de la ciutadania en el marc d’un Fòrum de Priorització, que en va escollir un total de 10 per passar a la votació final.