Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El torneig medieval, l’espectacle de foc i les propostes de carrer, plats forts de la segona jornada de Terra de Trobadors

Terra de Trobadors, el festival medieval de referència a Catalunya, celebra avui la seva segona jornada amb prop d’un centenar de propostes per a tots els públics. De les activitats de dissabte destaca el Gran Torneig Medieval «Memorial Fernado Arnau», un espectacle d’exhibició i d’habilitat que representa i reprodueix les lluites dels cavallers de l’època medieval amb tot de detall i de solemnitat, seguint les formes i els costums de l’Edat Mitjana. 

Una altre de les propostes destacades d’aquesta segona jornada de Terra de Trobadors és l’espectacle de foc Spurnes a càrrec de la companyia Excalibur, que té lloc davant la Basílica de Castelló d’Empúries. És un espectacle totalment musical i coreografiat en el qual intervenen vuit actors en escena, amb foc i malabars de pirotècnia. La intensitat de l’espectacle augmenta a cada coreografia, totalment lligades amb la música i la llum. 

Els espectadors també poden gaudir durant tot el dia de la gran varietat d’espetacles de carrer que ‘inunden’ els carrers i places del municipi. Al llarg de tot el dia, tenen lloc representacions de teatre de carrer amb les companyies Carro de Somnis, Théatre Des 33, Fèlix Brunet o Traüt Espectacles; de dansa amb Cia. Un Sol Traç, La Cremallera o l’Esbart Dansaire de Castelló d’Empúries; o de música amb Les Monts Rieurs, Sübitus, L’Os Pedrer, Els Berros de la Cort o Acibreira. Bona part dels espectacles de carrer programats combinen més d’una disciplina artística i barregen música i dansa o teatre de carrer i circ.

Finalment destacar el Cicle de Música Culta ‘So de Lonh’ que avui dissabte programa l’actuació de Locus Desperatus, que presenten la proposta Ben che sia anticho è molto buono, la música italiana del segle XIV recollida a la novel·la Il saporetto, de Simone de Prodenzani. La publicació recull descripcions dels concerts i les peces interpretades de l’època, circumstància que ha permès als musicòlegs accedir a un gran volum d’informació sobre la música d’aquell segle.