Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV i l’INS Castelló d’Empúries col·laboren amb visites i activitats educatives

El Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV i l’INS Castelló d’Empúries han reprès aquesta setmana la col·laboració amb diverses visites i activitats pedagògiques al museu.

Al llarg d’aquesta setmana, tots els i les alumnes de primer d’ESO de l’INS Castelló d’Empúries han visitat presencialment el Museu d’Història Medieval per durant les hores de visual i plàstica, per tal de familiaritzar-se i conèixer detalladament la història i el patrimoni cultural del municipi, i en concret el patrimoni arquitectònic i l’edifici de la Cúria-Presó medieval de Castelló d’Empúries.

De dimarts a divendres i en diferents dies i hores, un total de 150 alumnes aproximadament dels cinc grups de 1r d’ESO amb els seus professors i professores, han realitzat i participat en aquestes sessions i visites a càrrec de Jordi Canet, tècnic del Museu i del Departament de Patrimoni Històric, en una activitat programada cada any en el marc de la col·laboració entre el Museu i l’institut castelloní.

I aquest divendres el Museu d’Història Medieval també ha rebut la visita d’un grup d’uns vint alumnes de dibuix tècnic de 1r de batxillerat de l’institut castelloní, que aquest curs començaran a preparar i realitzar treballs de recerca relacionats amb l’arquitectura i el patrimoni històric local.

Tant des del Museu d’Història Medieval com des de l’INS Castelló d’Empúries es valora molt positivament els bons resultats i la col·laboració mútua durant els darrers anys, que inclouen també les visites, sessions pràctiques i tallers pedagògics al Convent de Sant Agustí de la vila, i es destaca la bona predisposició i l’interès dels i de les estudiants en totes les activitats i visites realitzades al llarg d’aquesta setmana. La informació i les imatges de les sessions es podran veure també a la pàgina web de l’institut: https://agora.xtec.cat/iescastellodempuries.