Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Els i les alumnes de tercer i quart d’ESO de l’INS Castelló d’Empúries visiten el Convent de Sant Agustí

El Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV i l’INS Castelló d’Empúries han realitzat al llarg d’aquesta setmana i per tercer any consecutiu una activitat educativa conjunta que ha consistit en la visita a l’antic Convent de Sant Agustí de la vila per part dels cinc grups diferents d’alumnes de tercer curs d’ESO i també un grup de quart d’ESO de l’institut castelloní, per tal de conèixer l’immoble, i la realització d’una activitat pràctica d’educació visual i plàstica relacionada amb l’edifici.

Durant la setmana, en diferents dies i hores, un total aproximat de 150 alumnes de tercer curs d’ESO de l’INS Castelló d’Empúries, acompanyats de professors i professores, han visitat durant les classes de dibuix l’espai de l’antiga església del convent, dels segles XVII i XVIII, per conèixer l’evolució històrica i arquitectònica de l’edifici, així com el valor patrimonial i cultural de l’immoble, de la mà de Jordi Canet, tècnic del departament de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, i han realitzat també una sessió pràctica de dibuix d’algun element arquitectònic o artístic de l’interior de l’església, on es conserven encara les restes de les pintures murals originals, així com dos ossaris-criptes i el túnel subterrani antic al subsòl de l’edifici, on han pogut visitar també les restes arqueològiques existents d’època romana, datades del segle II aC.

L’edifici de l’antic convent de Santa Magdalena de l’orde de Sant Agustí és un immoble amb un alt valor històric que forma part dels béns catalogats del patrimoni cultural català per la Direcció General del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. És de dues naus, amb arcs molt apuntats i sense creuer, i la torre del campanar s’aixeca entre l’església i el convent, la construcció del qual va finalitzar l’any 1749. L’edifici ha estat rehabilitat per l’Ajuntament de Castelló d’Empúries amb el suport de la Diputació de Girona.

El Museu d’Història Medieval continua d’aquesta manera la col·laboració amb l’institut, ja que el passat mes de febrer va rebre la visita de tots els alumnes de 1r d’ESO al Museu. La informació i les imatges de les diverses visites dels alumnes de tercer curs d’ESO es poden veure a la pàgina web de l’institut: https://agora.xtec.cat/iescastellodempuries.