Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

En motiu del Dia Mundial de l’Aigua, l’Ajuntament ha encarregat la realització d’un mural per conscienciar i fer reflexionar sobre la importància de l’aigua.

En motiu del dia mundial de l’aigua, avui 22 de març, des de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries s’ha encarregat la realització d’un mural relacionat amb la crisi hídrica que estem patint en el nostre territori, amb la intenció de contribuir a conscienciar i reflexionar sobre la importància de l’aigua a través de l’expressió artística.

Una vegada més, l’Ajuntament opta per continuar emprant els murals a la via pública com a eina de pedagogia social sobre diferents aspectes, i en aquesta ocasió, en el context del Dia Mundial de l’Aigua, s’ha encarregat la creació d’un mural a Empuriabrava que estigui dedicat a l’aigua. L’espai escollit per a la realització d’aquesta proposta és una de les parets del centre de salut d’Empuriabrava.

Aquest projecte artístic neix d’una iniciativa col.lectiva de tres dones il.lustradores altempordaneses: la Judit Frigola, l’Alba Falgarona i la Marina Gimeno, que s’uneixen per fer una proposta artística que convidi a reflexionar en relació a un dels problemes més importants que ens afecten actualment: el canvi climàtic i la crisi hídrica que estem patint en el nostre territori. Amb aquesta proposta volen contribuir, a través del seu art, a conscienciar sobre la importància de l’aigua i la fragilitat del nostre entorn, creant un espai de reflexió i connexió amb l’entorn natural, potenciant el valor de la conservació.

La realització del mural es durà a terme entre les tres artistes, partint la superfície escollida en tres parts, on cada artista hi desenvoluparà la seva proposta. El fil que unirà les tres propostes serà la gamma de colors, que s’utilitzarà la mateixa en tot el mural, d’aquesta manera cada artista pot treballar lliurement el seu estil.

Segons Anna Massot, alcaldessa de Castelló d’Empúries, amb aquesta acció l’Ajuntament pretén sumar nomes mesures de conscienciació i reflexió a la població, emprant una eina gràfica que permet arribar a persones d’orígens i idiomes diversos, a la vegada que ho farà de manera pública i permanent, al tractar-se d’un mural elaborat a l’exterior i en un espai públic.