Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Enric Casasses i Mariàngela Vilallonga presentaran el llibre “L’empremta de Fages de Climent”, aquest dissabte 18 de novembre a la Casa Climent de Castelló d’Empúries

El dissabte 18 de novembre de 2023, a les sis de la tarda i a la Casa Climent de Castelló d’Empúries, tindrà lloc la presentació del llibre L’empremta de Fages de Climent, que ha estat publicat enguany per la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona, amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes.

La presentació, organitzada pel Museu d’Història Medieval de Castelló d’Empúries amb la col·laboració de la Càtedra de Patrimoni Literari, comptarà amb la participació d’Enric Casasses, poeta i traductor català, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes l’any 2020 i un gran admirador de l’obra literària de Carles Fages de Climent, en particular del llibre Balada del sabater d’Ordis. La presentació anirà a càrrec, a més, de la Dra. Mariàngela Vilallonga, directora de la Càtedra i exconsellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya; i de Carles Fages Torrents, net de l’escriptor empordanès.

El llibre, amb una edició a cura de Mariàngela Vilallonga, està constituït per més de quaranta textos breus en què diverses personalitats de l’àmbit literari i cultural català aporten la seva visió sobre l’empremta que ha llegat la vida i l’obra de Carles Fages de Climent, entre els quals destaquen el text liminar “La tramuntana justa” de Mariàngela Vilallonga que obre el volum; i l’article “L’obra (in)completa de Carles Fages de Climent”, a càrrec de Jordi Canet, filòleg i comissari de l’Any Fages de Climent 2018, entre altres.

L’activitat és gratuïta i no cal inscripció prèvia. Més informació al telèfon 972 25 08 59, o bé a la pàgina web de la Càtedra de Patrimoni Literari.