Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es presenta el llibre “Simposi Carles Fages de Climent”, el dissabte 3 de desembre a les 12 h a la Casa Climent de Castelló d’Empúries

El dissabte 3 de desembre de 2022, a les 12 h del migdia i a la Casa Fages de Climent de Castelló d’Empúries, tindrà lloc la presentació del volum Simposi Carles Fages de Climent, el llibre que recull les ponències i comunicacions que es van presentar a l’acte acadèmic sobre Fages de Climent celebrat el 22 de novembre de 2018 a l’Institut d’Estudis Catalans, en el marc de la commemoració oficial de l’Any Fages de Climent 2018 amb motiu del cinquantè aniversari de la mort de l’escriptor empordanès l’any 1968.

L’acte de presentació del llibre anirà a càrrec de Salvi Güell, alcalde de Castelló d’Empúries; de la Dra. Mariàngela Vilallonga, directora de la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona; de Jaume Guillamet, periodista i escriptor; i d’Enric Pujol, historiador. El volum ha estat coordinat per Jordi Canet, filòleg i comissari de l’Any Fages de Climent, i ha estat publicat per la Institució de les Lletres Catalanes amb el número 5 en la col·lecció “Lletres Catalanes”. El llibre conté un pròleg de la Dra. Mariàngela Vilallonga i una introducció de Jordi Canet.

El Simposi Carles Fages de Climent va ser organitzat per la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona, la Institució de les Lletres Catalanes i amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Catalans, i va tenir com a objectiu dedicar una jornada acadèmica de forma monogràfica a Carles Fages de Climent a la Sala Nicolau d’Olwer de l’Institut d’Estudis Catalans, la màxima institució acadèmica i cultural del país, i alhora actualitzar l’estudi, el coneixement i la recerca sobre la figura, la biografia, l’obra i el llegat literari de l’autor de Somni de cap de Creus en el marc de la celebració de l’any literari.

El llibre recull per tant els articles de nou de les ponències del Simposi, entre les quals “Fages de Climent, el paisatge i els clàssics” de la Dra. Mariàngela Vilallonga, directora de la Càtedra de Patrimoni Literari Anglada – Fages de la Universitat de Girona i Vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Catalans. A més, hi ha també els següents articles: “La nissaga dels Fages i dels Climent” a càrrec d’Enric Pujol; “Carles Fages de Climent i el mite de l’Empordà” de Jaume Guillamet; “L’epistolari de Carles Fages de Climent” per Jordi Canet, Comissari de l’Any Fages de Climent; “Carles Fages de Climent. Una mirada eclèctica del periodisme” d’Anna Teixidor; “L’itinerari literari Fages de Climent a Barcelona”, de Maria Nunes; “El teatre de Fages de Climent” per Joan Ferrerós; “Noucentisme en la lírica fagesiana” de Jordi Pla; i “Somni de Cap de Creus: èpica i paisatge” de Nil Ventós.

El Simposi Carles Fages de Climent suposà una revisió de l’estudi realitzat fins al moment de la figura i de l’obra de l’escriptor com a poeta, narrador i dramaturg, i alhora representarà l’actualització i la posada en comú de l’estat de coneixement i recerca al voltant de l’univers literari fagesià per part dels millors coneixedors i especialistes de la seva obra. Els interessats en adquirir el volum poden trobar la informació de venda del llibre a l’enllaç següent de la Llibreria del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya: www.llibreria.gencat.cat/simposi-carles-fages-de-climent-id-001032527.