Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

EscAPPe Castelló d’Empúries, aquest diumenge 5 de novembre a les 11 h

L’escAPPe Castelló d’Empúries, una forma divertida i gratuïta per difondre el patrimoni històric castelloní entre els i les més joves.

Aquest diumenge 5 de novembre de 2023, a les 11 h del matí i en el marc de la tercera edició del LIBRUM, Mercat del Llibre Vell de Castelló d’Empúries, el Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV torna a oferir l’escAPPe Castelló d’Empúries, una activitat gratuïta per a tots els públics i pensada especialment per als i les més joves.

L’escAPPe és una proposta lúdica i cultural per dinamitzar i difondre el patrimoni històric del municipi, adreçada principalment a un públic familiar, infantil i juvenil. És una experiència per recórrer i visitar els principals monuments i llocs patrimonials de forma amena i divertida, que es pot fer durant tot l’any en família, en parella, de forma individual o bé en grup, i de forma molt senzilla, còmode i a l’exterior dels espais i punts d’interès.

Aquesta activitat funciona amb una aplicació mòbil, gratuïta i disponible per a iPhone i per a Android, que permet descobrir els monuments i part de la història castellonina de forma entretinguda. El recorregut permet conèixer la història i el patrimoni cultural de la vila comtal tot resolent una sèrie d’enigmes, relacionats amb una quinzena de punts, edificis, museus, dates i llocs d’interès. Té una durada aproximada de 90 minuts i està disponible en català, castellà, francès i anglès.

L’escAPPe Castelló d’Empúries, coordinat des del Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV, s’ofereix de forma gratuïta i es pot iniciar a l’oficina de turisme del centre històric i també al museu, on es pot descarregar l’aplicació a través d’un codi QR. La resolució de cada enigma dona pas al plantejament del següent enigma fins completar el recorregut, que finalitza al Pont Vell.

Des del Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV es convida a tots els nenes i nenes, joves i a tothom qui vulgui a fer de forma gratuïta el joc de l’escAPPe Castelló d’Empúries aquest diumenge al matí. Cal inscripció prèvia al telèfon 972 25 08 59, o bé a infocuriapreso@castello.cat.