Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Inauguració de l’exposició “Itineraris literaris” el dimarts 18 de juliol, a les 18 h al Convent de Sant Agustí

Aquest proper dimarts 18 de juliol de 2023, a les 18 h de la tarda i al Convent de Sant Agustí de Castelló d’Empúries tindrà lloc la inauguració de l’exposició “Itineraris literaris”, que ha estat produïda per la Diputació de Girona en col·laboració amb la Universitat de Girona i el Museu d’Història Medieval de la Cúria-presó, s. XIV.

La mostra és itinerant i està basada en la col·lecció «Itineraris Literaris Autoguiats» que edita la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona, dirigida per la Dra. Mariàngela Vilallonga. La col·lecció va començar a fer camí l’any 2008 i ja reuneix gairebé una trentena de títols, un dels quals és el número 10 corresponent a la ruta literària “Fages de Climent a Castelló d’Empúries”, que es va realitzar l’any 2014.

La mostra aplega una selecció de textos de dinou volums de la col·lecció, amb la voluntat de difondre’n els continguts, donar a conèixer els espais que han inspirat i emocionat autors i posar en contacte paisatge i literatura, natura i lletra. D’aquesta manera es promou la divulgació dels escriptors de les comarques gironines i també es donen a conèixer els estudis sobre la relació entre la literatura i el paisatge, amb una presència especial de l’Empordà. Relacionats amb Castelló d’Empúries, per tant, es mostren textos literaris de Carles Fages de Climent, Modest Prats, Manuel Brunet, Ramon Muntaner, Joan Perucho i Maria Àngels Anglada, entre altres autors i autores.

En acabar l’acte d’inauguració de la mostra, es farà tot seguit una visita guiada a l’itinerari literari Fages de Climent a Castelló d’Empúries a càrrec de Joan Ferrerós, especialista en l’obra de l’escriptor empordanès. L’exposició es podrà visitar gratuïtament al Convent de Sant Agustí del 18 de juliol al 15 de setembre de 2023, de dilluns a divendres i de 10 h a 14 h. Més informació al telèfon 972 25 08 59.