Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Inici del curs escolar 2023-2024

Avui dia 6 de setembre, és l’inici per l’alumnat d’educació infantil, primària, secundària i els cicles formatius de formació professional bàsica. I el 12 de setembre l’alumnat de batxillerat i els cicles de formació professional de grau mitjà i superior.

Enguany, el curs escolar comença amb jornada complerta. Aquest fet representa que l’alumnat seguirà l’horari habitual en el centre educatiu.

L’horari dels centres educatius d’infantil i primària serà el mateix que els darrers anys, de 9 a 12.30 h i de 14.30 a 16h l’horari de les classes i de 12.30 a 14.30 h l’horari del servei de menjador.

Pel que fa a educació secundària obligatòria, batxillerat i cicles es manté l’horari habitual des del primer dia de curs. L’alumnat de l’Institut de Castelló d’Empúries fa de 8 a 14.30 h i l’alumnat de l’Institut Escola El Bruel Empuriabrava fa 8.05 a 14.35 h.

Així doncs, aquest dimecres, uns 2.000 infants i joves comencen el nou curs escolar 2023-24, entre  l’alumnat d’infantil, primària, secundària, batxillerat, CFGM i PTT.

Pel que fa al calendari escolar del nou curs, les dates més destacables són les següents:

Dimecres 6 de setembre de 2023: inici de les classes d’educació infantil, primària, secundària i els cicles formatius de formació professional bàsica. Inici de l’horari amb jornada completa per l’alumnat d’educació infantil i primària.

Dimarts 12 de setembre de 2023: inici de les classes de batxillerat i els cicles de formació professional de grau mitjà i superior.

Del 22 de desembre de 2023 al 7 de gener de 2024 (ambdós inclosos): vacances de Nadal. El dimecres 21 de desembre es farà jornada intensiva.

Del 23 de març a l’1 d’abril de 2024 (ambdós inclosos): vacances de Setmana Santa.

Divendres 21 de juny de 2024: acaben les classes al segon cicle d’educació infantil, a l’educació primària, a l’educació secundària obligatòria, al primer curs de batxillerat i a la formació professional de grau bàsic.

La finalització de les classes d’ensenyaments de règim especial i de la formació professional, ho faran d’acord amb la seva programació acadèmica.

12 i 13 d’octubre, 1 de novembre, 6, 7 i 8 de desembre, 2 i 5 de febrer i 1, 2 i 3 de maig: festius, festius locals i dies de lliure disposició dels centres educatius.

Laura Guerrero, regidora d’Ensenyament, voldria destacar l’oferta educativa pública que hi ha en el municipi per tal d’atendre a infants i joves.

Així doncs, el curs escolar 2023-24 s’inicia amb dues escoles de primària, un institut-escola i un institut amb ESO, batxillerat i un Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Manteniment d’embarcacions d’esbarjo, una llar d’infants municipal, una escola municipal de música, una Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) i dues modalitats de Pla de Transició al Treball (PTT): un especialitzat en auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, i el de l’especialitat en auxiliar de vivers i jardins.