Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

La Càtedra de Patrimoni Literari convoca el II Premi a Treballs de Recerca de Batxillerat

El Premi de la Càtedra de Patrimoni Literari s’atorgarà al millor treball de recerca de batxillerat sobre Carles Fages de Climent o sobre Maria Àngels Anglada.

La Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona convoca el II Premi a Treballs de Recerca de Batxillerat que tractin algun aspecte de la biografia o l’obra literària d’algun dels dos autors que donen nom a la càtedra. D’aquesta manera, la Càtedra de Patrimoni Literari vol fomentar la recerca, entre l’alumnat dels centres d’educació secundària, sobre Maria Àngels Anglada i sobre Carles Fages de Climent, ambdós escriptors vinculats estretament amb l’Empordà i molt especialment amb el municipi de Castelló d’Empúries.

L’objectiu d’aquesta convocatòria és fomentar la recerca, entre l’alumnat dels centres d’educació secundària, sobre la vida i l’obra de Maria Àngels Anglada i sobra la vida i l’obra de Carles Fages de Climent. Es podran presentar a aquesta convocatòria treballs de recerca de batxillerat, escrits en llengua catalana, corresponents al curs 2021-2022 i al curs 2022-2023.

L’autor o l’autora del treball que resulti guanyador obtindrà un premi de 500 € i el centre d’educació secundària de l’estudiant guanyador rebrà una col·lecció dels itineraris literaris autoguiats de la Càtedra de Patrimoni Literari. Els treballs poden presentar-se fins el 23 d’abril de 2023 a través d’un formulari. Es poden consultar les bases del premi al següent enllaç: https://bit.ly/3EpDP07.

La Càtedra va ser creada el 28 d’octubre de 2004, segons acord de la Junta de Govern de la UdG del mateix dia, amb el nom de Càtedra M. Àngels Anglada. El 31 d’octubre de 2013, el Consell de Govern de la UdG va acordar ampliar el camp d’acció de la Càtedra i afegir i incorporar el nom de l’escriptor Carles Fages de Climent, amb l’objectiu de promoure també l’estudi i la difusió de l’escriptor empordanès. Al suport institucional i econòmic inicial de la Diputació de Girona, s’hi va afegir posteriorment el de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries. Més informació al telèfon 972 41 89 60, o bé a: www.udg.edu/es/catedres/Patrimoni-Literari.