Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Per un carnaval amb igualtat i respecte

Tots volem, com no pot ser d’una altra manera, que al nostre carnaval sigui un espai segur per a tothom. És per això que volem consolidar el Punt Lila i multicolor al nostre municipi, un lloc físic dins la festa, on podreu venir a assessorar-vos si heu patit o heu observat una agressió, i on oferirem col·laboració en el cas que una persona agressora no permeti que una altra persona o un grup no pugui gaudir la festa en pau.

Aquesta és una incitativa del Departament de Benestar Social de l’Ajuntament. El Punt Lila i multicolor és un espai de sensibilització en relacions d’igualtat i respecte, però sobretot un punt de suport, assessorament, atenció i seguretat per a les dones i pel col.lectiu LGTBI, per tal de prevenir i abordar qualsevol de les situacions de violència masclista i situacions LGTBIfòbiques que es puguin generar en el context d’oci nocturn. Un espai per reflexionar i debatre sobre aspectes relacionats amb les relacions igualitàries i la no discriminació, la violència masclista i les agressions sexuals; i també un espai per atendre aquelles situacions que puguin esdevenir casos d’assetjament, abús o agressió sexual, establint coordinació amb la resta d’operadors presents o implicats en el circuit establert per la festa o esdeveniment.

Aquest any, el Punt Lila que es portarà a terme comptarà amb professionals del Grup NUT, que és una entitat especialitzada en violències masclistes. El punt Lila i multicolor estarà coordinat amb la Policia Local, Mossos d’Esquadra i la seguretat privada de l’Ajuntament. I estaran ubicats davant la carpa de la plaça de les Palmeres a Empuriabrava i fora la Sala Polivalent de Castelló d’Empúries.

És responsabilitat de totes i tots que aturem aquesta xacra i que no es permeti cap gest sexista ni racista en les nostres festes ni en la nostra societat en general. És per això que considerem imprescindible continuar fent pedagogia social per la causa. Amb aquest objectiu, enguany es tornaran a penjar les pancartes tant en diferents espais on se celebrarà el Carnaval com a les carrosses de les colles. Una acció que ja s’havia fet abans de la pandèmia i que hem volgut recuperar.

Anna Massot, regidora de Benestar Social i Famílies, destaca la importància de tenir punts de suport en els espais d’oci nocturn “ja sigui per prevenir i identificar conductes sexistes o per acompanyar les persones que puguin ser víctimes de qualsevol atac d’aquest tipus. Per altra banda, el fet que les colles, ens ajudin a fer arribar el missatge col·locant una pancarta a la seva carrossa, considerem que també és efectiu. Totes i tots tenim moltes ganes de Carnaval però des de l’Ajuntament tenim com a objectiu que es visqui amb igualtat i respecte”.