Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

La “Instal·lació d’un Pump Track al municipi”, proposta guanyadora del Pressupost Participatiu 2022

L’Ajuntament valora molt positivament l’augment de participació assolit enguany respecte la convocatòria anterior i posa en valor la implicació de tots els veïns i veïnes que han pres part d’aquest procés per a decidir com invertir 200.000€ del capítol d’inversions del pressupost municipal.

Aquest mes de novembre ha quedat decidit quin projecte s’inclou dins la partida pressupostària destinada al Pressupost Participatiu 2022. Després de tancar-se el període de votacions el passat 7 de novembre, la proposta “Instal·lació d’un Pump Track al municipi ha estat la que ha rebut més suport popular, amb un total de 332 vots.

Aquesta actuació, que ascendeix fins als 200.000€, és la que es desenvoluparàamb la partida del pressupost municipal que s’havia reservat pels resultats d’aquest procés participatiu.

Anna Massot, regidora de Participació Ciutadana, constata que “ha estat una nova edició satisfactòria ja que la implicació de la població en les diferents fases del procés ha estat molt alta. Seguirem treballant per donar veu als veïns i veïnes i així seguir governant al costat de la gent.”

Prop de 900 veïns i veïnes exerceixen el seu dret a vot

Del 18 d’octubre al 7 de novembre els veïns i veïnes majors de 16 anys i empadronats al municipi podien votar un màxim de tres projectes entre les 18 propostes finalistes. Així, fins a 894 persones –el que representa un 8,96% de participació– van fer arribar les seves votacions a través del web www.tutriescastello.cat o als diferents punts de votació telemàtica distribuïts al municipi, on van emetre un total de 2.210 vots.

Així, respecte l’anterior convocatòria, enguany en la fase final de votació la participació ciutadana ha augmentat; passant del 8,32 al 8,96%.

Durant el període de presentació de propostes, els veïns i veïnes van fer arribar 492 projectes al consistori. Totes les idees van ser analitzades pels serveis tècnics de l’Ajuntament a fi de descartar aquelles que no complien amb els requisits establerts. I finalment es va convocar un Fòrum Ciutadà de Priorització, que va servir per triar les 18 propostes finalistes que acabarien passant a la fase de votació popular.