Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

La Policia Local engega una campanya per vetllar per la tinença responsable d’animals domèstics

Fa dies que la Policia Local ha començat una campanya de control i prevenció d’infraccions relacionades amb la normativa de tinença d’animals domèstics. L’objectiu és garantir que els propietaris de gossos compleixen les obligacions legals corresponents i es fomentin uns bons hàbits cívics que permetin millorar la convivència.

En la primera fase d’aquesta campanya, els agents informen els vianants acompanyats de gossos, recordant-los les obligacions i responsabilitats com a titulars d’animals de companyia, així com la normativa vigent que existeix al respecte. També es faciliten tríptics als comerços, a les dependències de la Policia Local, a l’Ajuntament i a altres llocs d’interès.

Aquesta acció s’està portant a terme després d’observar en la ciutadania una marcada sensació d’impunitat davant les següents infraccions:

-Dur gossos sense corretja o cadena.

-No recollir defecacions dels gossos a la via pública.

-Gossos de races potencialment perilloses, acompanyats de menors de 16 anys, i/o sense corretja i/o sense morrió.

-Gossos en zones prohibides com poden ser parcs infantils, zones verdes o altres espais no autoritzats.

La Policia Local està intensificant el control de totes aquelles conductes contràries a la normativa vigent de tinença d’animals domèstics. De moment, tot i que el període d’informació de la campanya no ha acabat, els agents de Policia Mediambiental ja han aixecat dues actes a causa d’incompliment greu de la normativa. Tenir a càrrec un animal de companyia implica l’acompliment d’una sèrie de deures i responsabilitats.