Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

La Ruta de l’Art a través del patrimoni arquitectònic de la Vila Comtal

Una de les característiques que fan més atractiva la Ruta de l’Art és l’entorn de la Vila Comtal, amb els seus emblemàtics espais arquitectònics on s’exposen les obres. Edificis de gran interès patrimonial com palaus, convents, cases senyorials i museus són alguns dels escenaris que acullen cada any les obres dels artistes.

Amb l’objectiu de facilitar un itinerari als visitants, en cada edició es dissenya un recorregut que els últims anys s’iniciava a L’Ecomuseu Farinera. Amb la incorporació del convent de Sant Agustí com a espai expositius l’any passat, s’ha decidit fer un canvi i iniciar la Ruta en aquest punt. En total, es podran visitar 17 espais entre els que enguany s’ha recuperat Casa Contreras, una casa d’època moderna construïda sobre la casa – palau del segle XIV de l’abat de Sant Pere de Rodas. Pel que fa a altres espais cedits per particulars, en aquesta edició hi trobarem també la Casa Sanllehí, els restaurants les Voltes i el Portal de la Gallarda, el Forn-Antic Forn Cusí i el Palau Macelli.

Per últim hi hauran espais municipals com el Museu d’Història Medieval de la Cúria Presó S.XIV, el convent de Sant Domènec, la Sala Municipal, “el Centro”, el paller d’en Melino, l’Ecomuseu Farinera, el claustre del convent de Santa Clara i el local Parroquial i la Basílica de Santa Maria, que cedeix el Bisbat de Girona.

La proposta d’aquest itinerari és orientativa i, per tant, cada visitant se la pot fer a la seva mida i en el temps que cregui oportú, tenint en compte que els espais romandran oberts d’11 a 21 hores els dies 9, 10, 11 i 12 d’octubre.