Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

La setmana que ve torna el “Com a Casa”

Avui i demà es realitzaran les inscripcions del servei de 15 a 19 h de la tarda

La setmana que ve començarà de nou el servei “Com a Casa”. Aquest és un servei adreçat a alumnat del municipi d’entre 3r de primària i 4t de secundària que va néixer de la voluntat d’oferir a l’alumnat un espai al qual poder accedir després de les classes, ja sigui per a fer les tasques escolars, estudiar o llegir.

El servei s’ofereix en dos punts diferents del municipi: al Centre Històric a El Centro i a Empuriabrava a l’Espai Alberes. A cada un dels dos espais del “Com a Casa” hi ha una monitora de lleure que dinamitza l’espai i fa un suport a l’alumnat en les seves tasques, tot i que l’objectiu principal és que l’alumnat en pugui fer ús de forma autònoma.

El “Com a Casa” funciona de dilluns a divendres de 16 a 19 h, iniciant-se la setmana que ve i fins a final de curs. En aquest espai de temps, l’alumnat inscrit pot acudir el servei els dies i hores que ho necessiti, el que s’entén com a entrada lliure. És a dir, un cop l’alumne/a presenta la seva inscripció, pot fer ús del servei els dies i hores que vulgui, sense necessitat d’establir una periodicitat concreta.

Tot i ser concebut com un espai de reforç a la tasca escolar, quan els alumnes i les alumnes han finalitzat les seves tasques també es desenvolupen activitats lúdiques i de lleure, així com manualitats i activitats dirigides.

Aquesta setmana, avui i demà, es realitzaran les inscripcions al servei. Per a inscriure’s, cal que acudeixi el pare/mare/tutor/a legal de l’alumne juntament amb aquest al “Com a Casa” on vol inscriure’s (El Centro o Espai Alberes) de 15 a 19 h de la tarda per omplir la documentació i autorització requerida.

Anna Massot explica que aquest és un espai que funciona molt bé i que està consolidat, de manera que ja forma part de la xarxa de recursos habituals del municipi destinats als infants i joves, i recorda que l’objectiu principal d’aquesta acció és proporcionar un espai segur on poder assistir i compartir l’estona amb altres companys i companyes a les estones lliures de les tardes al llarg de tot el curs escolar.

A partir del dilluns 10 d’octubre els “Com a Casa” començaran el seu servei efectiu i es regiran amb el calendari escolar del municipi. Per a més informació podeu contactar amb el Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries al 972250165 o bé, al correu electrònic  ensenyament@castello.cat