Davant la incertesa de l’evolució de la pandèmia i per tant, de la possibilitat d’organitzar casals aquest estiu, fa molts dies que s’està treballant, amb diversos agents socials que participen del lleure dins el municipi,  per  tal de trobar la fórmula  i  fixar les  línies que ajudin a desenvolupar un lleure educatiu en aquest context d’excepcionalitat,  amb les garanties de seguretat i protecció adequades. 

A finals de juny farà més de tres mesos que infants i joves  no assisteixen de forma presencial als centres educatius.
Per aquesta raó s’ha cregut  imprescindible  mantenir espais de lleure de qualitat, com els casals de lleure, el Casal Esportiu o l’Aventura’t , per oferir-los propostes  educatives, organitzades per professionals del sector i  amb l’objectiu de cobrir la necessitat de socialització d’aquests col·lectius que han perdut tots aquests mesos de confinament.
Durant els últims dies  s’ha treballat contra rellotge per a poder adaptar totes les mesures del protocol de la Generalitat de Catalunya que ha de regir la campanya de lleure d’aquest estiu 2020. En aquests moments,  els casals i l’Aventura’t  estan a punt per encarar l’estiu  centrats amb el  desenvolupament  de la infància i l’adolescència i contribuint  com a eina d’oci, però també incidint en la part educativa, la tramesa de valors, la cooperació, el respecte amb l’entorn, l’esport i la promoció dels hàbits saludables. Els nostres són uns casals inclusius, propers i  ara més que mai s’ha cregut que han de ser accessibles per a tots els nostres infants i joves en un moment social i econòmic tan complicat per a  les famílies.

És amb aquest motiu que l’ajuntament ha decidit:

– Fer dos casals de lleure, per tal de poder garantir millor la higiene i seguretat  dels espais i alhora reduir la mobilitat

Bonificar el 30% de l’import del casal  a les persones empadronades al municipi

L’excepcionalitat del moment també ha provocat diversos  canvis pel que fa als espais, a les activitats o  al nombre de directors. Per afavorir la proximitat dels i les participants, el casal de lleure es realitzarà a l’ Escola Ruiz Amado  de Castelló d’Empúries i a l’ Escola El Bruel d’Empuriabrava.  Mentre que el casal esportiu es seguirà realitzant a les instal·lacions esportives municipals. 

Per tal de resoldre tots els dubtes i consultes que puguin sorgir a les persones interessades en portar els seus fills als casals, es faran dues reunions informatives a la sala polivalent. El dia 3 de juny a  les 20h sobre el casal esportiu i el dia 4 de juny a les 20 h sobre el casal de lleure.

Pel que fa al Casal de Joves d’ESO Aventura’t s’informarà properament.

Per últim volem  informar que aquesta mateixa  setmana comencen les inscripcions que es podran fer  del 5 al 12 de juny de forma telemàtica a través de la web de l’ajuntament. Per aquelles persones que no disposin dels mitjans també hi haurà l’opció de fer-ho presencialment demanant cita prèvia a l’OMAC (972 250 426).

Podeu consultar tota la informació sobre la documentació necessària, els horaris i els preus al següent enllaç