Les violències contra les dones persisteixen any rere any, en una societat patriarcal que es resisteix a perdre un statu quo que situa les dones en una posició de desigualtat.

El proper diumenge dia 24 de novembre, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries commemorà el dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. L’espectacle “Viu les olives” a càrrec de Dolo Beltrán i Anna Carné obrirà la tarda amb un viatge Low Cost que et transporta a llocs paradisíacs de la mètrica i la poètica catalana. Seguidament, la Cia. El Paller ens presentarà “Slow” amb els Mals endreços i la col·laboració especial de Pilar Farrés i Anna M. Arnau. Durant la celebració també es farà la lectura del manifest per part de les regidores de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries. L’acte tindrà lloc a la sala d’audicions del convent de Santa Clara a partir de les 17.30 h.

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries es posiciona frontalment a la violència masclista i empren accions, no només per atendre les víctimes, sinó també per treballar en la prevenció i ho fa en diferents àmbits: als Instituts per la detecció i prevenció de la violència masclista, a les festes i celebracions del municipi on fa campanyes de sensibilització mitjançant els punts liles per tal d’informar i actuar en cas d’agressions sexuals o cooperant amb serveis especialitzats d’atenció i prestant allotjaments temporals per víctimes.