Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries, ha organitzat, diferents obres teatrals per l’alumnat del municipi per la Campanya de teatre escolar d’enguany.

En el marc d’activitats del Pla Educatiu d’Entorn, des de l’any 2016 s’impulsa cada curs, la Campanya de Teatre Escolar, un període per apropar el teatre a l’alumnat dels centres educatius del municipi, podent gaudir d’una varietat d’obres al propi poble o a les aules.

La campanya va dirigida a diferents franges d’edat, als alumnes de la Llar d’Infants, Educació infantil( I3 i I4), Educació Primària (4t) i Educació Secundària (2n d’ESO). Un total de 3 obres teatrals diferents, pensades i desenvolupades en funció de l’edat de l’alumnat. En total, seran uns 400 alumnes els que participaran a la Campanya de Teatre Escolar 2024.

D’aquesta manera l’Ajuntament incrementa l’aposta cultural als centres educatius, entenent que resulta un valor important en l’educació integral de l’alumat.

Aquest any doncs, es duran a terme diverses obres teatrals. Pels alumnes de l’Escola Infantil Municipal Passeig de les Oques i d’educació infantil de les escoles Joana d’Empúries, El Bruel-Empuriabrava i el Ruiz Amado, avui s’han ofert un total de 3 passis de l’obra “Sona la llum!”, un petit recorregut per diferents racons de la natura a través dels sons i les imatges plàstiques. Imatges creades a partir de la llum, sons que ens envolten i ens fan viatjar. És una obra Suggerent, polisensorial i captivadora!

L’alumnat de 4t de primària, el dia 1 de març gaudiran de l’obra “Soc la teva Fisicah” un espectacle en solitari que fusiona la ciència i les arts, concretament la física i el circ. Una fusió que serveix per explicar la física a través del circ però també descobrir la poesia que amaga la física. L’espectacle explora com percebem la realitat des del món de la ciència i com la percebem des de les arts. Existeix una única realitat? És un projecte pensat per apropar la física des d’una perspectiva més creativa, innovadora i interactiva.

Les dues obres es realitzen a la Sala municipal del centre històric.

Per últim, per l’alumnat de segon de secundària, es continua apostant per TdeBat donada la bona valoració que en fan l’alumnat i professors. Es tracta d’ una proposta teatral que ofereix una experiència vivencial a l’aula. Cada centre educatiu podia escollir entre quatre espectacles amb diverses temàtiques, en què el format consistia en què un actor/actriu, en funció de l’espectacle, entra a l’aula presentant una situació, segons la temàtica escollida, sense que l’alumnat tingui coneixement que es tracti d’una obra teatral, sinó que creguin que és una situació real. A partir de la situació generada, amb l’impacte que genera en el grup, l’obra s’acompanya de la dinamització d’un debat reflexiu dels alumnes. En concret, a l’Institut de Castelló es representaran un total de 5 passis de l’espectacle “Perfil d’èxit”, que exposa la construcció dels perfils a les xarxes socials i les conseqüències que se’n deriven. A l’Institut Escola El Bruel-Empuriabrava s’hi han representat 3 passis de l’espectacle “Selecció Natural”, que reflexiona al voltant de les causes, motivacions i conseqüències de l’assetjament escolar, d’una forma directa, propera i colpidora.

Gràcies a la Subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat per als programes municipals d’arts escèniques, música i arts visuals en l’àmbit de l’ensenyament reglat per al període 2023-2024 que va sol·licitar el Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, s’ha pogut ampliar el nombre de passis, així com el nombre i franja d’edat d’alumnat al que poder oferir aquesta campanya, que any rere any, sota la bona rebuda per part de la comunitat educativa, ha anat consolidant-se com a campanya educativa indispensable.