Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries instal·la un punt lila al concert de Buhos de les Festes del Carme

Durant la celebració de les Festes del Carme d’Empuriabrava, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries instal·larà un punt lila al concert de Buhos, que tindrà lloc aquest dissabte a la nit. El Punt Lila és un espai d’informació, identificació, visualització i intervenció en cas de violències masclistes de qualsevol tipus que pateixen dones i persones del col·lectiu LGTBIQ+ en espais d’oci. Té una clara funció pedagògica, amb l’objectiu de prevenir les violències especialment entre la població més jove en ambients de festa on sovint són més normalitzades i invisibilitats.

Des del departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, tenim com a prioritat el foment de les polítiques i el desenvolupament d’accions per a la igualtat de gènere amb la finalitat d’erradicar les actituds masclistes. Una d’aquestes han estat els punts liles, punts d’informació i assessorament, on s’hi reparteix material de sensibilització i s’ofereix una atenció i acompanyament per les possibles víctimes d’agressions. Malgrat les dificultats en les organitzacions d’esdeveniments a causa de la situació actual provocada per la Covid-19, Anna Massot, regidora de Benestar Social i Famílies, ha manifestat que “hem de continuar treballant en la lluita contra les violències masclistes i més en la situació de pandèmia que estem vivint perquè malauradament és una problemàtica molt latent”.

El Punt lila estarà situat a l’entrada del recinte on tindrà lloc el concert de Buhos i es podrà visitar respectant les distàncies de seguretat i evitant es aglomeracions.