Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Aquest matí s’han hissat les banderes de les certificacions de la platja d’Empuriabrava

Aquest matí ha tingut lloc l’acte d’ hissada de banderes de les certificacions concedides a la platja d’Empuriabrava: Bandera Blava,  ISO 14001:2015, distintiu internacional a nivell ambiental; EMAS,  distintiu europeu d’excel·lència a nivell ambiental;   la “Q” de qualitat turística; i Ecoplayas.

La Bandera Blava és un distintiu de qualitat de platges i ports que premia el compliment d’uns estàndards de condicions higièniques, sanitàries, de seguretat, accessibilitat, informació, salvament i socorrisme. La Fundació Europea d’Educació Ambiental (FEE) presideix cada any el jurat internacional que concedeix la Bandera Blava i l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC-FEE) són les encarregades d’atorgar-les a Espanya. 

Pel que fa a l’ISO 14001, l’EMAS i la “Q” de qualitat turística són  certificacions basades en una estricta normativa a nivell ambiental que requereixen d’una auditoria anual,  en la que hi intervenen diferents agents i  que afecten tots els àmbits de la platja : neteja, accessos, serveis de restauració i oci, informació, salvament i socorrisme, compliment legal, entre d’altres.

Per últim, la bandera ECOPLAYAS, que atorga ATEGRUS (Asociación técnica para la gestión de residuos, aseo urbano y medio ambiente), ja es va aconseguir l’any 2019. El passat 2020, amb la pandèmia, no es van fer renovacions. La bandera ECOPLAYAS requereix que cada any s’hagi de fer una millora a nivell ambiental i/o de serveis a la platja, amb la implementació de mesures per reduir l’impacte ambiental de les activitats a les platges, la disminució dels residus generats, la disminució del consum en origen (estalvi d’aigua, d’energia, etc.), entre d’altres.

A l’acte hi han assistit l’alcalde, Salvi Güell, i els regidors i regidores de l’Ajuntament Anna Massot, Joan Basí, Helena Solana i Samuel Menacho.