Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries presenta una nova oferta formativa pel període d’octubre a gener de 2020

Avui s’obren les inscripcions a les diferents activitats de l’agenda formativa que es presenten per aquest període d’octubre a gener. El contingut de l’agenda i el full d’inscripció es pot consultar a la web www.castello.cat, o en format paper a les dependències municipals.

S’hi poden trobar més de quaranta formacions classificades en: formació bàsica, formació ocupacional, formació comercial i empresarial, tallers familiars, cursos i tallers de salut, creixement personal i artesania, i també un llistat amb serveis d’interès.

Pel que fa a la formació bàsica, com a principals novetats es continuen oferint cursos de català a través del Consorci per al Normalització Lingüística, en diferents espais, horaris i nivells, i en la línia iniciada en l’anterior edició de l’agenda formativa, es realitzaran els cursos en tres períodes  durant el curs escolar, la qual cosa permet a l’alumnat que ho superi poder acreditar el seu nivell en un sol curs escolar. Referent als idiomes, es continua oferint anglès i francès i se segueixen oferint també els tallers d’alfabetització i amb formació relativa amb alfabetització digital. També dins la formació bàsica es durà a terme un curs de nocions bàsiques d’informàtica per a principiants així com un curs d’iniciació a la informàtica que inclou el treball amb el programari més utilitzat habitualment.

Pel que fa a la formació ocupacional, cada edició s’amplia més i es programa l’oferta formativa a partir de les necessitats formatives i laborals que es detecten a la Borsa de Treball Municipal, oferint formacions en funció de les necessitats detectades. En aquest període octubre-gener es contenien programant tallers grupals dels dijous des de l’Aula Activa sobre aspectes bàsics per a la recerca de feina i també per a poder-se renovar al SOC, però també hi haurà una xerrada molt interessant sobre els drets i deures dels treballadors i diferents tallers sobre com realitzar una recerca de feina a través del linkedin, sobre la PNL en el món laboral i de com millorar la recerca de feina.

En relació a la formació empresarial i comercial, s’ofereixen diferents jornades formatives temàtiques adreçades al comerç minorista que tracten sobre la importància de la geolocalització, feng shui per al comerç i creativitat comercial.

Els apartats de cursos i tallers de salut, creixement personal i artesania, inclouen una oferta molt àmplia amb formacions ja consolidades com els tallers de memòria, la gimnàstica de manteniment, els balls en línia, musicoteràpia, patchwork, boixets, etc. i s’introdueixen algunes novetats com un taller d’astrologia, un de cuina temàtica de Nadal, un altre de creativitat, benestar i felicitat, o un curs d’introducció a l’elaboració de cervesa.

A l’agenda formativa hi podem trobar també els tallers familiars que s’ofereixen des de l’Ecomuseu Farinera, les formacions que es realitzen des de la Biblioteca i la informació relativa a la formació que s’ofereix des de l’Escola Municipal de Música. Aquest any, seguint amb la línia iniciada l’any passat, des de la Biblioteca es torna a oferir un curs vinculat al programa LiceuBib, que enguany girarà sobretot envers la figura de Mozart.

Les inscripcions als cursos i tallers s’inicien el 16 de setembre i totes aquelles persones interessades en inscriure’s en alguna de les formacions dels apartats de formació bàsica, artesania, salut i creixement personal ho poden fer a les Oficines Municipals d’Atenció al Ciutadà (OMAC), o bé a través de la Seu electrònica on caldrà adjuntar el full d’inscripció i el comprovant de pagament en aquells casos que el curs tingui un cost.

Podeu descarregar l’agenda formativa i/o el full d’inscripció en els següents enllaços:

Per a més informació: Serveis a la Ciutadania de l’Ajuntament o al següent enllaç.

Per a la formació ocupacional cal realitzar les inscripcions a Serveis a la Ciutadania de l’Ajuntament o al Centre Emprèn, on també es recullen les inscripcions de la formació empresarial i comercial.

Recordem que per a les activitats organitzades des de l’Ecomuseu Farinera, la Biblioteca o l’escola municipal de música, cal contactar directament aquests organismes.