Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries rep la cessió d’una col·lecció de 19 quadres dels artistes Xavier Marsà Casas i Maria Causa Cadaya

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha rebut recentment la cessió, gratuïta i en règim de comodat, d’una col·lecció formada per dinou quadres dels artistes Xavier Marsà Casas i Maria Causa Cadaya, ambdós pintors de Barcelona.

Xavier Marsà Casas (Barcelona, 1944 – 2019) i Maria Causa Cadaya (Roses, 1944 – Barcelona, 2021), matrimoni de pintors, veïns de Roses i amb residència i taller artístic a Barcelona, han transmès sempre un gran amor vers l’art, quelcom que es fa palès a les obres pictòriques d’ambdós artistes. Xavier Marsà fou un gran apassionat de l’aquarel·la des de ben jove; i Maria Causa era pintora i mestra de dibuix. D’ambdós pintors es pot conèixer informació i una mostra de la seva obra als següents blogs: xaviermarsa.blogspot.com i mariacausa.blogspot.com.

La col·lecció cedida temporalment a l’Ajuntament de Castelló d’Empúries està formada per 19 quadres artístics: aquarel·les, olis sobre tela i ceres, de diferents èpoques i pintats al llarg de les darreres cinc dècades; són de diferents mides i dimensions i presenten en la seva major part paisatges naturals, motius vegetals i també temes de barques i molls, sovint amb molta abundància cromàtica i colors molt vius. La cessió inclou també un conjunt de catàlegs de l’obra de Xavier Marsà Casas impresos l’any 2011 amb motiu d’una exposició retrospectiva de les seves aquarel·les.

Els seus familiars de Castelló d’Empúries i de Roses han volgut retre un homenatge a ambdós artistes ja difunts a la seva labor en vida i d’aquesta manera mantenir el seu llegat viu cedint alguns dels seus quadres a la vila de Castelló d’Empúries. Als familiars, els agradaria que se’ls recordi a través de la seva obra artística.

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries exposarà la totalitat o part dels diversos quadres artístics cedits en algun espai expositiu municipal, de forma permanent o temporal, sempre en funció de la disponibilitat dels espais municipals i de les activitats culturals i artístiques que s’organitzen al municipi al llarg de l’any.

Xavier Marsà Casas
Maria Causa Cadaya
"Arbre" de Maria Causa Cadaya