Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Del 19 al 27 de novembre arriba el Gran Recapte d’Aliments

El Gran Recapte és una campanya clau per als Bancs dels Aliments, perquè amb els gairebé 5 milions d’aliments aconseguits a Catalunya, es pot proveir a les entitats d’aliments bàsics com la llet, l’oli o les conserves per un període aproximat de 3 mesos. La 13ª edició del Gran Recapte d’Aliments se celebrarà aquest cap de setmana, del 19 al 27 de novembre als establiments i de l’11 de novembre a l’11 de desembre amb  el Gran Recapte on line.

Un any més, el Gran Recapte torna a estar marcat per la Covid i,  per aquesta raó, el format serà altra vegada sense la presència de  voluntaris a les caixes dels supermercats. Tot i això, hi haurà múltiples formes per fer  donatius: a través d’un codi QR, a través de la plataforma Bizum o a través d ‘una App. Com a novetat, el petit comerç també participarà a través d’una aplicació amb la qual amb només tres clics els clients podran fer una donació. Una altra opció serà a través de la plataforma  Bizum fent un donatiu al telèfon 3350096 o a través d’un codi QR que podran trobar a les caixes dels supermercats.  

Amb la suma de les donacions, els Bancs dels Aliments adquiriran els productes en funció de les necessitats en els diferents períodes de l’any, i, a més, aquestes donacions monetàries permeten adquirir productes frescos i refrigerats d’alt valor proteic. Una altra avantatge que permet aquest nou model és l’entrega de targetes monetàries als beneficiaris, així les persones ateses poden triar als establiments els productes d’alimentació que més els calen.