Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries s’adhereix al Pacte contra la segregació escolar a Catalunya

Aquest dilluns, l’alcalde, Salvi Güell i la regidora d’Ensenyament, Anna Massot, van assistir a la signatura del Pacte contra la segregació escolar a Catalunya, que va tenir lloc al Parlament.

La segregació escolar afecta negativament el rendiment del sistema educatiu i la seva cohesió social, alhora que vulnera el dret a l’educació en igualtat d’oportunitats, especialment per als infants d’origen social menys afavorit, que veuen limitades les seves oportunitats educatives.

Amb el propòsit de promoure polítiques realment efectives per promoure l’equitat en l’admissió d’alumnat, el Síndic de Greuges de Catalunya ha promogut un procés de treball, que ha comptat amb la participació, entre d’altres, de les entitats municipalistes, per elaborar un document que contingui propostes d’actuacions concretes, clares i viables, fonamentalment a desenvolupar per part del Departament d’Educació.

Aquesta adhesió suposa per part de l’Ajuntament assumir els compromisos descrits en l’apartat 4 d’aquest Pacte, on es fa ressò de la importància de col·laborar amb el Departament d’Educació per aplicar les mesures del Pacte i participar en les reunions de seguiment.

Totes les administracions locals que s’adhereixen al Pacte són municipis més grans de 10.000 habitants.

Des del Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament ja s’impulsen mesures per combatre la segregació escolar, però tal i com afirma la regidora d’Ensenyament Anna Massot “seguirem treballant en aquesta línia de treball i gràcies a aquest Pacte no ho farem sols, el suport del Departament d’Educació serà molt important”.