Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament ha contractat 4 persones en situació socioeconòmica precària mitjançant una subvenció del SOC

El Departament de Treball, Formació i Ocupació de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, ha aconseguit contractar 4 persones aturades de llarga durada, 2 d’elles durant 12 mesos, i les altres dues per 6 mesos. Aquestes 4 persones desenvolupen les següents tasques professionals: dues fan d’auxiliar de la llar per a persones grans que viuen soles, i les altres dues fan d’auxiliars de jardineria per millorar les zones verdes del municipi. Els casos que participen en aquest projecte estan derivats des de Serveis Socials.

Fa dos anys es va iniciar un projecte nou contractant dues persones per desenvolupar tasques de suport i acompanyament a la llar per aquelles persones grans del municipi que viuen soles i tenen una baixa autonomia. L’experiència va ser molt bona i és per això que s’està consolidant aquesta figura.

També es valora molt positivament el fet d’haver pogut augmentar tant el nombre de persones contractades, doncs el municipi en surt beneficiat amb el reforç de dos serveis molt necessaris, com les condicions de la subvenció del Programa Treball i Formació. Cal tenir en compte la funció social del programa que permet donar feina a persones en situació d’atur de llarga durada i amb baixa ocupabilitat. El programa de Treball i Formació integra accions formatives i d’experiència laboral per afavorir la inserció laboral de les persones contractades.