Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ecomuseu-Farinera acull la Jornada: El reg de blat de moro amb energia solar

L’augment del rendiment de les plaques solars, el seu abaratiment, la sincronització del perfil de consum d’energia amb el perfil de producció d’energia i l’abaratiment dels variadors de freqüència són aspectes decisius que contribueixen a fer del bombeig solar una alternativa per a la modernització dels regadius a partir d’aigua freàtica.

Aquest dimecres, 20 de març de 2019, l’IRTA celebrarà una jornada a l’Ecomuseu-Farinera per donar a conèixer com en els darrers anys, la tecnologia i els materials per la implementació d’aquests sistemes de reg molt més eficients s’ha desenvolupat ràpidament i això ha provocat que siguin avui en dia instal·lacions econòmicament assequibles, i que no requereixin de coneixements tècnics avançats per a la seva instal·lació i ús. A més, la combinació de bombeig solar i distribució d’aigua dins la parcel·la amb sistemes per degoteig mostren sinèrgies molt competitives, fins i tot en conreus molt exigents com el blat de moro.

La jornada que és gratuïta, forma part de l’activitat de demostració “Impuls a la difusió del reg per degoteig en el cultiu del blat de moro”, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020. Cal inscriure’s a través de: IRTA Mas Badia (Tel.: 972 78 02 75 – A/e: anna.alcala@irta.cat)  o al Servei de Preinscripcions  jornades del PATT del portal RuralCat: ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt