Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Espiga i Timó 2021 es va lliurar ahir a la tarda al personal essencial per la feina durant la pandèmia, en un acte molt emotiu

Ahir a la tarda va tenir lloc la cerimònia de lliurament de l’Espiga i Timó 2021. Enguany, com ja s’havia anunciat, el guardó es va voler atorgar al personal essencial que durant els primers mesos de pandèmia, van mantenir els serveis bàsics per tal de cobrir les necessitats de de la ciutadania.

A l’acte, que va tenir lloc ahir a la tarda davant del CAP de Castelló d’Empúries,  hi van assistir l’alcalde, Salvi Güell, regidors de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries així com representants del personal essencial i voluntaris, que durant aquells dies es van posar al servei de la ciutadania. Entre d’altres van ser-hi presents representants del sector sanitari, dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Local, dels Bombers de la Generalitat, dels serveis de subministrament d’aigua (Castelló 2000 i Aqualia), de l’empresa de neteja Cenet06, de l’Associació de Comerciants de Castelló d’Empúries i Empuriabrava, de Càrites Parroquial, de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i una llarga llista d’entitats, de serveis considerats essencials i del voluntariat creat durant el confinament.

La cerimònia es va iniciar amb el parlament de l’alcalde que va voler agrair públicament a totes les persones la feina i el suport d’aquells moments tan difícils i va tenir també un record pels ciutadans i ciutadanes que ens han deixat a causa de la pandèmia. Seguidament van ser els i les representants del personal essencial homenatjat que van prendre la paraula: Mercè Cortés, pediatra; Maria Payán, infermera; Sara Cotta, directora assistencial de la Residència Toribi Duran;  Jorge Luis Sánchez Briceño, doctor; i la representant de Càrites Parroquial,  Catalina Casadevall. A través dels seus relats vam reviure la situació dels moments més crítics de la crisi sanitària i social i tots ells van voler agrair també la feina de companyes i companys així com de la ciutadania en general per la comprensió i col·laboració.

Acabats els parlaments, l’alcalde i el director de l’Àrea Bàsica de Roses, Ricard Bonet, van descobrir la placa que s’ha instal·lat a l’exterior del CAP. Un reconeixement a totes aquelles persones que han contribuït en la lluita contra la Covid-19.  

Durant l’acte, el tercet de corda Ligna Música va interpretar diverses peces i va posar també punt i final  a una cerimònia molt emotiva i que va aplegar un centenar de persones.