Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

LLibretes de Salut pels alumnes de 3r d’ESO

Aquesta setmana dijous i divendres, els Espais Joves han entrat a a les 6 aules de 3r d’ESO de l’INS Castelló per entregar les LLIBRETES DE SALUT, a les aules de l’IE El Bruel Empuriabrava es van entregar a finals d’ octubre. Aquest és el quart any que es reparteixen aquestes llibretes a tots els alumnes de 3r d’ESO dels institus de secundària de l’Alt Empordà, com a projecte comarcal. Des dels Espais Joves  aprofitem que hem de fer arribar les llibretes de Salut als i les alumnes de 3r d’ESO, per entrar a les classes i presentar les LLIBRETES DE SALUT i la dinàmica preparada per en Nestor per fer pedagogia d’aquest recurs i mostrar la seva utilitat.

LA LLIBRETA DE SALUT , que  l’Oficina Jove de l’Alt Empordà ha editat en el marc de la campanya de Salut Jove, FEM SALUT, és una llibreta  amb diferents “tips” o recomanacions que volen donar resposta a dubtes que poden tenir els i les joves en una etapa de descobriment i formació, com és l’adolescència.

L’objectiu de la llibreta és donar informació als i les joves per poder prendre  decisions amb prou coneixement i minimitzar situacions de risc en les seves accions. A la llibreta hi podran trobar informació sobre els següents temes: hàbits saludables, gestió emocional, sexualitat i afectivitat, violència masclista, autoimatge i trastorns alimentaris, nutrició, esport, primers auxilis, drogues i alcohol, pantalles. 

A cada separador, hi trobaran un codi QR  on els i les joves podran enllaçar a una versió més extensa del tema en concret on hi podran trobar informació i recursos relacionats segons la temàtica que cerquin.

Aquests documents amb la informació més extensa es poden trobar a la web de l’oficina jove de l’Alt Empordà (http://www.empordajove.cat/documents) per si en qualsevol moment des dels centres, a casa o els i les joves volen  ampliar o treballar alguna temàtica.