Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Llibretes de salut

Ahir al matí l’Espai Jove del municipi es va desplaçar a l’institut Escola El Bruel d’Empuriabraba, a les 3 aules de 3r d’ESO, per presentar i repartir les llibretes de salut que  l’Oficina Jove de l’Alt Empordà ha editat, en el marc de la campanya de Salut Jove 2021/22, FEM SALUT. Durant la xerrada, dinamitzada per Néstor Morales, es va presentar la llibreta que conté diferents “tips” o recomanacions, que volen donar resposta als dubtes que poden tenir els i les joves en una etapa de descobriment i formació com és l’adolescència.

L’objectiu principal de la llibreta és donar informació als i les joves per poder prendre  decisions amb prou coneixement i minimitzar situacions de risc en les seves accions, per així millorar els seus hàbits saludables. A la llibreta hi podran trobar informació sobre els següents temes: hàbits saludables, gestió emocional, sexualitat i afectivitat, violència masclista, autoimatge i trastorns alimentaris, nutrició, esport, primers auxilis, drogues i alcohol i pantalles. 

A cada separador, hi trobaran un codi Qr que en cas de dubte, es podrar enllaçar a una versió més extensa del tema en concret, on hi podran trobar informació i recursos relacionats. Aquests documents amb la informació més extensa es poden trobar a la web de l’oficina jove de l’alt Empordà (http://www.empordajove.cat/documents) per si en algun moment voleu ampliar alguna temàtica.

Tots els continguts han estat desenvolupats per professionals especialistes en cada tema. Espais Joves del municipi, de la comarca i de Girona, treballen en xarxa amb taules temàtiques, en aquest cas les taules cap al creixement personal dels i les joves i la seva emancipació.

La llibreta es reparteix a tots els instituts de la comarca que han acceptat la proposta. EN total, en aquest curs  2021/2022 uns 1.600 alumnes de l’Alt Empordà.