Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Mediterranean Guitar Festival 2021

El Festival Internacional de Guitarra “Mediterranean Guitar Festival” presenta la seva edició 2021 a la Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries.

Després d’un any molt difícil, el festival torna amb més força que mai en una edició plena de primeres figures internacionals del món de la guitarra.

Es realitzaran un total de 130 concerts, de la mà de grans intèrprets locals i internacionals, en què hi haurà estils diferents com és el flamenc, guitarra espanyola, guitarra romàntica, recital de violoncel basat en la figura de Bach, fins i tot  un quartet de corda i un concert amb l’orquestra Simfònica de St. Cugat.

Aquest matí s’ha presentat,  a la Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries, l’edició 2021 del Mediterranean guitar festival. A l’acte hi han assistit la regidora de cultura de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, Xon Hugas; el Mossèn Joan d’Arquer, rector de la Basílica; i Tono Blasi, director del festival acompanyat per dos dels intèrprets Silvia Nogales i Ignasi Prunés del quartet Ad Libitum .

Per sisè any consecutiu, diferents intèrprets de guitarra participaran en el Mediterranean Guitar Festival per portar la música i la cultura a tota la costa catalana. El festival torna a les esglésies més emblemàtiques de la costa catalana, estant present a la Costa Brava: Castelló d’Empúries, L’Estartit, Llançà, El port de la Selva; Costa de Barcelona: Sitges, Lloret de Mar, Calella, Vilanova i la Geltrú; i Costa Daurada: Calafell i Coma-ruga.

En total es duran a terme 130 concerts de la mà de grans guitarristes internacionals i catalans o residents a Catalunya, de reconeguda trajectòria, que oferiran diferents concerts entre els mesos de juny a octubre dins el festival.

Aquest any tindrem un total de 22 formacions diferents, entre els que destaquen figures de reconegut prestigi com David Russell (el millor guitarrista del món), Orquestra Simfònica de St. Cugat amb la guitarra elèctrica solista d’Oriol Saltor, Javier Gavara (Tribut a Paco de Lucia), el Quartet de corda (Ad Libitum), Silvia Nogales, Celil Refik Kaya, Sergey Perelekhov, Guillem Pérez-Quer, Josep Soto i molts d’altres.

Els concerts tindran lloc com cada any a les esglésies de les poblacions on es realitza el festival. Sempre a les 21 hores.

Aquest any destaquen especialment 3 concerts:

· El 4 de juliol al Teatre Prado de Sitges, i el 24 d’agost a la Basílica de Castelló d’Empúries, el guitarrista flamenc Javier Gavara, presentarà el seu espectacular Tribut a Paco de Lucía.

· El 10 d’Agost la Basílica de Castelló d’Empúries acollirà el concert de David Russell, considerat el millor guitarrista de món.

· El 17 d’Agost, també a la Basílica de Castelló d’Empúries, es realitzarà un concert únic, serà l’Orquestra Simfònica de St.Cugat, amb la guitarra elèctrica solista d’Oriol Saltor, que interpretaran les bandes sonores mes famoses de la història del cinema.

Les entrades es poden adquirir de forma online a partir d’avui mateix a la web del Festival, www.mediterraneanguitarfestival.com i els dies de concert a la taquilla de cada una de les esglésies a partir de les 20h.

Tots els concerts es faran amb els aforaments autoritzats i seguint totes les mesures Covid-19.