Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El Govern de la Generalitat anuncia nous ajuts per al comerç, l’esport, l’educació en el lleure i la cultura

El Govern de la Generalitat activarà en els pròxims dies un nou paquet d’ajuts directes adreçat als sectors més afectats per les noves mesures d’aturada social que s’han aprovat per contenir l’avanç de la COVID-19.

Son ajuts directes per valor de 36 M€ que es destinaran als sectors del comerç, l’educació en el lleure, l’esport i la cultura.

Comerç

Es posarà en marxa un ajut específic destinat a establiments de comerç minorista de més de 400 metres quadrats i als locals ubicats en centres, galeries i recintes comercials. Consistiran en una aportació única de 2.500 euros per establiment. Es tramitaran a través del Departament d’Empresa i Coneixement, amb una dotació de 10 M€.

Educació en el lleure

Es destinaran 6 M€ a finançar ajuts per a esplais, instal·lacions i entitats especialitzades, els quals es gestionaran a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Esport

S’invertiran 15 M€ addicionals per complementar la línia d’ajuts de 20 M€ que va activar el Departament de la Presidència en el darrer trimestre del 2020. Es preveu que hi puguin accedir tots aquells equipaments que estiguin afectats per les noves restriccions.

Cultura

Es reforçaran amb 5 M€ addicionals les línies d’ajut que gestiona actualment el Departament de Cultura per fer front a l’impacte de la pandèmia.