Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El 14 F es podrà votar “sense sortir de casa”. Com fer-ho?


L’Ajuntament de Castelló d’Empúries habilita dos espais per votar de forma presencial però recomana el vot per correu per reduir la presència de votants als col·legis electorals

Des de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries s’habilitaran dos espais per votar de forma presencial a les eleccions del 14 de febrer: la sala polivalent, a Castelló, i l’Institut Escola El Bruel a Empuriabrava. Tot i això, tenint en compte la situació epidemiològica, és important que qui pugui votar per correu ho faci per tal d’evitar contacte social.

En aquesta ocasió, el govern vol fomentar la votació per correu per tal de reduir la presència de votants als col·legis electorals el dia de les eleccions. Per aquest motiu, per primera vegada es podrà fer tot el tràmit sense sortir de casa.

Què cal fer?
Es podrà sol·licitar el vot per correu o bé de forma presencial a les oficines de Correus o a través de la seva web . El termini va començar el dia que es van convocar les eleccions, el 22 de desembre i en principi, hi haurà temps fins a 10 dies abans de les eleccions, és a dir, el 4 de febrer.

Si s’opta per la sol·licitud telemàtica, es necessita una certificat d’identitat digital que pot ser: el DNI electrònic (tot i que es necessita un lector especial), el certificat de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre, o l’idCAT Certificat o l’equivalent d’altres comunitats autònomes. L’obtenció d’aquests certificats, que requereix un últim pas presencial a oficines de l’administració, la majoria amb cita prèvia, és un tràmit que ja es pot fer ara, i en el cas de l’idCAT, es pot portar a terme a les oficines de l’OMAC del nostre municipi.

També per primer cop es podran descarregar les paperetes i els sobres des de la web de les eleccions, que ja està operativa també des que es van convocar les eleccions. La Generalitat té previst enviar-ne també a tots els votants del cens.

Una altra novetat és que, al mateix moment que el carter ens porti a casa les paperetes i el sobre, li podrem tornar amb el nostre vot. I només caldrà identificar-se amb un document oficial, sense necessitat de signar res. Això convertirà el carter en una mena de president de mesa.

En principi, ja sigui anant a una oficina o entregant el vot al carter, hi haurà temps per entregar el vot per correu fins a 2 dies abans de les eleccions a les 14 hores.