Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Nova edició de ‘Sent la Badia’ amb activitats gratuïtes de benestar i natura en un entorn privilegiat

Els municipis de la Badia de Roses (l’Escala-Empúries, Sant Pere Pescador, Castelló d’Empúries-Empuriabrava i Roses), continuen treballant en xarxa per a la promoció del seu entorn natural a través d’experiències úniques basades en el benestar i la salut. En aquesta línia d’actuació arriba una nova edició de ‘Sent la Badia’, que enguany amplia el seu programa per convidar al despertar de la primavera amb activitats, totalment gratuïtes, com windsurf, vela, e-mountainbike, hípica, ornitocaiac, padle surf i caiac, que se succeiran els caps de setmana d’entre el 8 i el 30 de maig a les quatre poblacions.

Aquest matí s’ha presentat de forma conjunta el programa “Sent la Badia”, que enguany amplia la seva oferta per donar a conèixer la riquesa i les possibilitats que ofereix la badia de Roses durant la primavera, convertint-les en un atractiu més fora de la temporada d’estiu. Les dues edicions anteriors tingueren lloc durant la tardor i es van dedicar a activitats com mindfulness, ioga, taixí,… destinades a equilibrar cos i ment com a preparació per a l’hivern. Continuant amb aquesta essència basada en el benestar, la programació d’enguany incorpora al maig activitats amb un component més actiu i dinàmic i convida a gaudir del despertar primaveral de la natura i a prendre consciència de l’entorn natural, mitjançant la pràctica de diferents disciplines esportives.

Activitats basades en la natura i l’esport

Castelló d’Empúries-Empuriabrava serà el municipi on es realitzaran les primeres sortides el cap de setmana del 8 i 9 de maig, amb una activitat d’iniciació al windsurf i un creuer a vela per la badia. El seguirà Sant Pere Pescador, que durant el 15 i 16 de maig oferirà un recorregut amb E-mountainbike i una ruta ornitocaiac, ambdues amb l’escenari incomparable dels Aiguamolls de l’Empordà. Padel surf al parc Natural del Montgrí i una sortida a cavall per la badia són les activitats que l’Escala-Empúries programa per al 22 i 23 de maig, mentre que, cloent el programa d’enguany, Roses acollirà les darreres activitats el 29 i el 30 de maig, amb una sortida amb caiac de mar i una ruta E-mountainbike pel Parc Natural del Cap de Creus.

Totes les activitats són gratuïtes i estaran conduïdes per professionals coneixedors de l’entorn. En la realització de les mateixes s’aplicaran totes les mesures de prevenció sanitàries i l’aforament és limitat. Per participar-hi, cal reservar plaça a l’Oficina de Turisme de Roses (972 25 73 31).

Concurs fotogràfic amb premis d’alçada

Paral·lelament, ‘Sent la Badia’ organitza aquest any un concurs fotogràfic i un sorteig entre totes les persones que comentin les publicacions de la xarxa Instagram de @badiaderoses. Tant el concurs com el sorteig, tindran com a premi un salt en tàndem per sobrevolar la badia de Roses, gentilesa de Sky Dive Empuriabrava i de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries-Empuriabrava.

D’aquesta manera, ‘Sent la Badia’ oferirà en aquesta edició la possibilitat de viure de forma activa la Badia per terra, per mar i per aire.

9 anys de promoció conjunta

La Badia de Roses forma part del Club de les Badies més belles del món des de l’any 2012, un segell turístic de prestigi que aporta reconeixement internacional i que només ostenten una quarantena de badies a tot el món.

Des d’aleshores, els quatre municipis que la integren treballen en xarxa i desenvolupen accions de forma conjunta per donar a conèixer tots els seus recursos, fomentant el turisme responsable i sostenible i potenciant l’oferta turística i comercial d’aquest territori marcat per un contrast de paisatges i una oferta cultural, natural, gastronòmica i de productes del territori únics.

La Badia, limitada al nord pel Parc Natural del Cap de Creus, al sud pel Parc del Montgrí i situada al bell mig pel Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, disposa de més de 45 km de platges, 15km de cales i 50 km de canals navegables. La seva costa la formen penya-segats i petites cales d’aigües tranquil·les i transparents que es fusionen amb la costa més suau de la Costa Brava i unes platges que es caracteritzen per les seves aigües poc profundes, ideals per a les famílies i la pràctica d’esports de vela.

En les seves terres s’hi troben des d’itineraris megalítics, a importants exponents de les civilitzacions grega i romana i de l’època medieval; una varietat gastronòmica basada en la cuina mediterrània, rica en peixos de la badia que subministren els seus ports pesquers i enriquida amb productes com la poma i els vins amb denominació d’origen; esports nàutics de tota mena; i una gran xarxa de senders senyalitzats per la pràctica de senderisme, amb el GR 92 i rutes de cicloturisme.