L’Ajuntament de Castelló d’Empúries presenta una nova oferta formativa pel període de febrer a juny del 2019.

Totes aquelles persones interessades en inscriure’s en alguna de les formacions ho poden fer a les Oficines Municipals d’Atenció al Ciutadà (OMAC), o bé a través de la Seu electrònica on caldrà adjuntar el full d’inscripció i el comprovant de pagament en aquells casos que el curs tingui un cost.

El contingut de l’agenda i el full d’inscripció es pot consultar a la web www.castello.cat, o en format paper a les dependències municipals.

S’hi poden trobar més de quaranta formacions classificades en: formació bàsica, formació ocupacional, formació comercial i empresarial, tallers familiars, cursos i tallers de salut, creixement personal i artesania, i també un llistat amb serveis d’interès.

Pel que fa a la formació bàsica, com a principals novetats cal destacar l’ampliació de cursos de català, atès que s’obren tres períodes d’inscripció durant el curs escolar; aquesta ampliació permetrà a l’alumnat que ho superi poder acreditar el seu nivell en un sol curs escolar (bàsic 1, 2 i 3).

Referent als idiomes, es continuen els nivells del període anterior tant d’anglès com de francès, ampliant les hores de durada dels cursos, passant a ser de 45 h. I es continua amb els tallers d’alfabetització i amb formació relativa amb alfabetització digital.

Pel que fa a la formació ocupacional, cada edició s’amplia més i es programa l’oferta formativa a partir de les necessitats formatives i laborals que es detecten a la Borsa de Treball Municipal, oferint formacions del sector de l’hostaleria, el comerç i el món del lleure. En concret s’ofereix un curs de cuina de freda de 60 hores (seguint amb la col·laboració amb l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà), l’aula activa i un nou curs destinat a millorar les capacitats de recerca de feina. Com a novetat també s’ofereix un curs d’atenció al client, comandes i carretoner. Aquesta vegada, a més, com a complement a l’oferta formativa d’educació en el lleure que se sol fer en aquesta temporada, a més dels cursos de monitor i premonitor de lleure, s’ha completat amb l’opció de realitzar també cursos específics de monitor/a de menjador escolar i de transport escolar.

En relació a la formació empresarial i comercial, s’ofereixen diferents tallers de xarxes socials i més endavant hi haurà unes jornades específiques destinades al sector empresarial i comercial.

Els apartats de cursos i tallers de salut, creixement personal i artesania, inclouen una oferta molt àmplia amb formacions ja consolidades i amb algunes novetats com les sessions d’activitat física a l’aire lliure, un taller de dibuix manga, o un curs de tast de cervesa, un específic de cuina, o un taller específic per ser escriptor, entre d’altres. Es continuen els cursos consolidats de fa temps i també els cursos que es van iniciar per primera vegada en el semestre anterior, com els tallers de percussió africana, guitarra en grup, tècniques de relaxació amb sons i silencis, i el de restauració de mobles, que degut a la seva bona acollida es repeteixen i fins i tot s’amplien.

A l’agenda formativa hi podem trobar també els tallers familiars i la informació relativa a la formació que s’ofereix des de l’Escola Municipal de Música.

Per a més informació: Serveis a la Ciutadania de l’Ajuntament o al següent enllaç.