Es tracta d’una proposta en què les biblioteques aposten per la difusió de la cultura  del vi a través de diverses expressions culturals: literatura, música, contes, etc. i on es vol subratllar l’arrelament de cada servei bibliotecari amb l’entorn al qual s’adreça.

És per això que el projecte es desenvolupa en forma d’itinerari de gener a novembre, en què cada mes està dedicat a una DO i a un grup de biblioteques que la representen.

I al juny, ens toca a les biblioteques de l’Empordà sumar-nos a la festa!!!

Per això la biblioteca Ramon Bordas i Estragués ha organitzat dues activitats per a públic adult:

Divendres 7 de juny, 19.30 h.

CÒMIC I VI: Una relació refrescant

Per Manel Fontdevila, dibuixant de còmics.

M. Fontdevila, historietista de llarga trajectòria, ens parlarà del món del còmic.  Fontdevila ha publicat en revistes mítiques dels anys 80 i diversos diaris, a més d’unes quantes novel·les gràfiques. Ha creat infinitat d’historietes per a El Jueves, on va néixer la seva famosa sèrie La Parejita, que després va continuar publicant a la revista digital Orgullo y Satisfacción. Actualment publica a El.Diario.es, amb el seu característic estil, marcat per un humor valent i crític.

Aprofitant aquesta xerrada, a la Biblioteca es podrà veure una mostra de revistes i historietes de Fontdevila, de la col·lecció Jordi Ametlla.

I la xerrada anirà acompanyada de la presentació i degustació de vins del celler la Vinyeta.

DE VINS I DE MOTS

Dijous 13 de juny a les 20 h.

Una experiència per despertar l’interès per la llengua, pels contes i, lògicament, pel vi.

A càrrec de David Vila

“De vins i de mots” és una activitat pensada per maridar la llengua i la literatura amb el vi: a través dels contes  ens endinsarem en el món del vi per veure’n (i també beure’n!) el lèxic genuí i un bon feix de curiositats que ens permetin copsar el patrimoni immaterial que representa.

Aquesta activitat anirà a càrrec de David Vila, escriptor, rapsode i dinamitzador lingüístic, que compagina els muntatges escènics per reivindicar el conte amb conferències, amb la intencionalitat de  despertar l’interès envers les llengües.

Aquesta conferència anirà acompanyada de la presentació i degustació de vins del celler la Vinya dels Aspres.

“Biblioteques amb DO” és una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i  és possible gràcies a la implicació d’agents diversos, entre ells INCAVI  (Institut Català de la Vinya i el Vi), consells reguladors de la DO i la Institució de les Lletres Catalanes.