Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Portes obertes al Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV per Sant Llorenç

El Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV de Castelló d’Empúries farà una jornada de portes obertes aquest dijous 10 d’agost de 2023 amb motiu de la Festa Major de Sant Llorenç, copatró del municipi. D’aquesta manera es podrà visitar de forma gratuïta el museu de 10 h del matí a 19 h de la tarda, de forma ininterrumpida, amb servei gratuït d’audioguies en cinc idiomes possibles.

Al Museu d’Història Medieval es pot visitar a la primera planta l’exposició “Carles Fages de Climent. L’Arcàdia empordanesa”, a càrrec de Jordi Canet i produïda per la Institució de les Lletres Catalanes, fruit de la commemoració de l’Any Carles Fages de Climent amb motiu dels cinquanta anys de la mort de l’escriptor empordanès.

Durant aquests dies es pot visitar també l’exposició “Itineraris literaris” al Convent de Sant Agustí, una exposició itinerant de la Diputació de Girona i la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona, basada en la col·lecció «Itineraris Literaris Autoguiats» que edita la Càtedra de Patrimoni Literari, entre els quals hi ha la ruta literària “Fages de Climent a Castelló d’Empúries” de l’any 2014. La mostra aplega una selecció de textos de dinou volums de la col·lecció, d’aquesta manera es promou la divulgació dels escriptors de les comarques gironines i també es donen a conèixer els estudis sobre la relació entre la literatura i el paisatge, amb una presència especial de l’Empordà. Relacionats amb Castelló d’Empúries es mostren textos literaris de Carles Fages de Climent, Modest Prats, Manuel Brunet, Ramon Muntaner, Joan Perucho i Maria Àngels Anglada, entre altres autors i autores. La mostra es pot veure fins el 15 de setembre, de dilluns a divendres de 10 h a 14 h.

Les activitats culturals organitzades pel Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV amb motiu de la Festa Major de Sant Llorenç d’enguany es complementen amb la visita guiada “L’origen romà de Castelló d’Empúries”, que tindrà lloc el divendres 11 d’agost a les 11 h del matí amb sortida al museu, una estimulant proposta per conèixer els orígens de la vila en època romana al segle II aC, a partir de les referències històriques, dels indicis arqueològics i dels objectes d’època romana trobats a Castelló d’Empúries i exposats al museu; l’activitat inclou la visita al túnel subterrani del Convent de Sant Agustí. El preu és 3 € i les places són limitades; cal reservar al telèfon 972 25 08 59, o bé a: infocuriapreso@castello.cat.