Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Presentació a Castelló d’Empúries del llibre «D’horitzons i calitges. Poesia inèdita» de Carles Fages de Climent, el divendres 7 d’agost a les 20 h a la Casa Climent

Acaba de sortir d’impremta D’horitzons i calitges, poemari inèdit de Carles Fages de Climent a cura de Jordi Pla. És el 17è volum publicat de la seva obra inèdita des que el 2002, any del centenari del seu naixement, un equip format per aquest mateix, Joan Ferrerós i Narcís Garolera va emprendre aquesta tasca, amb el suport editorial de Quaderns Crema i, posteriorment, de Brau Edicions, amb Jenar Fèlix al capdavant.

Actualment, Jordi Canet, que fou comissari de l’Any Fages de Climent (2018), n’està enllestint la correspondència, molt important per a una correcta contextualització de l’autor i la seva obra, que actualment compta amb més d’una trentena de títols diferents publicats. Carles Fages de Climent ha sorprès els qui desconeixien la seva producció literària gràcies al domini de les arts poètiques, fonamentades en un rigorós coneixement del món clàssic, i també de les fonts literàries que van alimentar la lírica occidental fins als seus dies.

La presentació del llibre tindrà lloc en primícia el divendres 7 d’agost, a les 20 h de la tarda al jardí de la Casa Fages de Climent (al carrer Sabater d’Ordis, 8) de Castelló d’Empúries, en el marc de la Festa Major de Sant Llorenç de Castelló d’Empúries, i anirà a càrrec de Carles Fages Torrents, net del poeta, i de Jordi Pla Planas, responsable de l’edició.

L’acte està organitzat per l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, amb la col·laboració de l’Associació Balada del Sabater d’Ordis, Carles Fages Torrents i l’editorial Brau Edicions, i compta amb el suport de la Diputació de Girona. L’assistència a l’acte es farà complint amb les mesures sanitàries necessàries: ús obligatori de mascareta, aforament limitat a 25 persones i manteniment de la distància mínima interpersonal. Més informació al web de l’associació: www.baladasabater.cat